Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η αλλαγή που φέρνετε με το ν/σ είναι για να μη χάσετε τα λεφτά του Ταμείου»

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον πρωθυπουργό και στα όσα είπε για το ΠΑΣΟΚ, όταν πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη.

«Να μην μας δίνει μαθήματα ευρωπαϊσμού ο κ. Μητσοτάκης.Έδειξε αλαζονεία και αμετροέπεια. Εμείς βάλαμε τη χώρα στην Ευρωζώνη και εσείς πήγατε να τη βγάλετε το 2009. Δεν θυμάται ο πρωθυπουργός τι ψήφισε το 2010; Αν τότε η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ δεν έπαιρνε τη σωστή απόφαση κι ακολουθούσε τη στάση του πρωθυπουργού, η χώρα θα ήταν εκτός Ευρωζώνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Για την απόφαση στη δίκη για το Μάτι, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι «ασύμμετρη» για το μέγεθος της τραγωδίας και το πώς και οι κρίνοντες κρίνονται.

Ανέφερε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση, «όταν με τις συνεχείς παραβιάσεις της υπονομεύει το Κράτους Δικαίου, όταν δεν έχει κληθεί ακόμη για τις υποκλοπές ο Γρηγόρης Δημητριάδης».

«Η αλλαγή που φέρνετε με το ν/σ είναι για να μη χάσετε τα λεφτά του Ταμείου»

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από την «προχειρότητα» και την απουσία συνεκτικού σχεδίου για την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως «η αλλαγή που φέρνετε, βιαστικά και πρόχειρα, είναι για να μη χάσετε τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν επιλύει το πρόβλημα που υπάρχει και θα δημιουργήσει νέα, μεγαλύτερα».

«Σας προκαλώ και πάλι: ελάτε να κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ένα debate. Το είχε δεχθεί ο Κώστας Καραμανλής και το 2004 και το 2009. Εσείς γιατί το αρνείστε τώρα; Τι φοβάστε;»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για το νέο Δικαστικό Χάρτη, επειδή «φαίνεται να γίνεται χωρίς να προκύπτουν σαφή και ενιαία κριτήρια, αλλά βάσει των δικών σας πελατειακών κριτηρίων, όπως αποδεικνύει η απουσία της απαιτούμενη χωροταξικής προπαρασκευής».

«Οι κτιριακές υποδομές που υπάρχουν είναι το λιγότερο ανεπαρκείς, δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα. Όσον αφορά στους δικαστικούς υπαλλήλους, που σύμφωνα με το πόρισμα της Παγκόσμιας Τράπεζας, της οποίας ζητήσατε τη συνδρομή, ‘διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απονομή της δικαιοσύνης’, τα μέτρα του Δικαστικού Χάρτη και η σχετική ανακατανομή των πόρων δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν. Πρόκειται ουσιαστικά για ανακύκλωση του υπάρχοντος ανεπαρκούς προσωπικού», υπογράμμισε.

«Ανοίγετε μέτωπο με την ακροδεξιά»

Η οξεία επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα – την ακρίβεια, την υποβάθμιση του ΕΣΥ, την οικονομική πολιτική που, όπως ανέφερε, «εκτός από άδικη, είναι και αναποτελεσματική», ενώ κάλεσε ευθέως την κυβέρνηση να απαντήσει αν είναι «φερόμενη» η διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που αποκάλυψε το in.

«Στις Ευρωεκλογές. όσο και να προσπαθείτε να εκβιάσετε τον ελληνικό λαό, δεν κρίνεται η σταθερότητα της κυβέρνησής σας. Κρίνεται όμως ποιοι θα αναλάβουν την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πώς «ανοίγει μέτωπο με την ακροδεξιά» στην Ελλάδα, αλλά ανέχεται την τωρινή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για όσα είπε στη χθεσινή τηλεμαχία των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι είναι ανοικτή για συνεργασία με την ακροδεξιά και με κόμματα όπως το VOX στην Ισπανία, την κυρία Μελόνι στην Ιταλία, το PiS στην Πολωνία, που κατηγορούνταν για παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον Κυριάκο Βελόπουλο από την Ελλάδα.

«Συμφωνείτε με την υποψήφιά σας για την Κομισιόν, που μίλησε για συνεργασία με ακροδεξιά;»

«Συμφωνείτε με αυτή τη θέση της υποψήφιάς σας; Θεωρείτε ότι μία συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις θα είναι καλή για την Ευρώπη και για τα συμφέροντα της χώρας μας; Πως μπορείτε από τη μία να καταγγέλετε την ακροδεξιά και από την άλλη να είστε έτοιμος να συμμαχήσετε μαζί της σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Τελικά, τι από τα δύο ισχύει; Αυτό είναι το όραμά σας για την Ευρώπη; Η συνεργασία με την ακροδεξιά; Γιατί δεν το λέτε στον ελληνικό λαό, για να ξέρει τι ψηφίζει στις Ευρωεκλογές;», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Και σας προκαλώ και πάλι: ελάτε να κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ένα debate», είπε, προσθέτοντας πως το είχε δεχθεί ο Κώστας Καραμανλής και το 2004 και το 2009. «Εσείς γιατί το αρνείστε τώρα; Τι φοβάστε;», ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν διακυβεύεται στις ευρωεκλογές η σταθερότητα. Διακυβεύεται άν θα υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία σας. Αν θα υπάρχει μιά αντιπολίτευση που προτείνει μια άλλη πορεία για τη χώρα », επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ. Κι όλοι εσείς είστε υποταγμένοι και υπόδουλοι στην εξουσία του κ. Μητσοτάκη. Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments