Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Γράφουν ιστορία οι Ερυθρόλευκοι! “Πάτησαν” την Άστον Βίλα [2-4]

Ολυμπιακός: Γράφουν ιστορία οι Ερυθρόλευκοι! “Πάτησαν” την Άστον Βίλα [2-4]

Πηγή Φωτογραφίας: [369300] UEFA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός

Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός είχε για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί που έκανε χατ-τρικ και νίκησε με 4-2 εκτός έδρας την Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, περιμένοντας τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη επιτυχία της ιστορίας του!

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους Ερυθρόλευκους από την κεφαλιά του Ιμπόρα που απέκρουσε δύσκολα ο Όλσεν, σε μια φάση που δόθηκε οφσάιντ. Το replay, όμως, έδειξε ότι δεν υπήρχε, άρα ήταν ευκαιρία για τους Πειραιώτες αφού αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα το γκολ θα μετρούσε μέσω VAR.

Λίγα λεπτά μετά, στο 6′, χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Τζολάκη σε πλασέ του Ρότζερς από το ύψος της περιοχής για να μη γίνει το 1-0, το οποίο οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι πέτυχαν αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 9′.

Η εξέταση της φάσης από το VAR, όμως, έδειξε ότι είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον Ιμπόρα, οπότε σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μπέιλι με κοντινή κεφαλιά. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0 αλλά όχι για πολύ…

Στο 17′ ο Τσικίνιο με τακουνάκι έβγαλε τετ ε τετ τον Ελ Κααμπί που πλάσαρε όπως έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι, το replay να δείχνει ότι δεν υπήρχε οφσάιντ και το 0-1 να είναι γεγονός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, τόνωσε κι άλλο την ψυχολογία του και ήλεγχε την κατάσταση, «χτυπώντας» ξανά λίγα λεπτά μετά με τον Μαροκινό φορ: Στο 29′ ο Ποντένσε πέρασε πολύ ωραία πάσα στον Ελ Κααμπί και αυτός τα έκανε όλα σωστά γράφοντας το 0-2!

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κονσά, Λενγκλέ, Ντίνιε, Ντάγκλας Λουίς, ΜακΓκιν, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Μπέιλι (85′ Τζανιόλο), Ντιαμπί (85′ Ιροεγκμπάναμ), Γουότκινς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα (46′ Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Όρτα), Ελ Κααμπί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments