Γεωπολιτικά

Ουγγαρία και Κίνα χτίζουν «στρατηγική, εταιρική σχέση παντός καιρού»

Ουγγαρία και Κίνα χτίζουν «στρατηγική, εταιρική σχέση παντός καιρού»

Πηγή Φωτογραφίας: Chinese President Xi Jinping was greeted by Hungarian Prime Minister Viktor Orbán in Budapest on Wednesday.Szilard Koszticsak / AFP

Στην Βουδαπέστη ο Σι Τζινπίνγκ

Τους δεσμούς τους αποφάσισαν να ενισχύσουν Κίνα και Ουγγαρία σε ολοκληρωμένη στρατηγική σχέση παντός καιρού στη νέα εποχή.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη.

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Η φωνή μας, η φωνή της Ουγγαρίας στην Ευρώπη είναι η μόνη φωνή. Η Ευρώπη σήμερα βρίσκεται στην πλευρά του πολέμου. Η μόνη εξαίρεση είναι η Ουγγαρία, η οποία ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες και υποστηρίζει όλες τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας που παρουσίασε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ» δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

«Έχουμε εμπλουτίσει το περιεχόμενο της συνεργασίας μας. Αποφασίσαμε να εκδώσουμε κοινή δήλωση και να ανακοινώσουμε από κοινού την εγκαθίδρυση της ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Ουγγαρίας παντός καιρού για μια νέα εποχή. Θα το εκλάβουμε ως μια νέα αφετηρία για την προώθηση των διμερών σχέσεων και της πρακτικής συνεργασίας σε ένα χρυσό κανάλι» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Η Κίνα διατηρεί θερμές σχέσεις με την Ουγγαρία, την πρώτη χώρα της ΕΕ που συμμετέχει στην φιλόδοξη οικονομική πρωτοβουλία μιας ζώνης και ενός δρόμου της Κίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments