Nέα της αγοράς

Mytilineos: Απόλυτα επιτυχές το placement – Ψήφος εμπιστοσύνης στον δρόμο για το LSE

Mytilineos: Απόλυτα επιτυχές το placement – Ψήφος εμπιστοσύνης στον δρόμο για το LSE

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το placement θεσμικών επενδυτών ολοκληρώθηκε τελικά με υψηλότερο αριθμό μετοχών σε σχέση με την αρχική διάθεση, ήτοι 7,2 εκατ. μετοχές, στην τιμή των €35,5 - Η συναλλαγή υπολογίζεται σε 255,6 εκατ. - Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη διάθεση των μετοχών

Το dual listing στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφαση της Mytilineos να προχωρήσει σε ιδιωτική τοποθέτηση (placement) 4,5 εκατ. μετοχών, όπως έγραψε χθες το βράδυ το newmoney.

Κι αυτό γιατί, το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα από τις 25 Απριλίου που ανακοινώθηκε η πρόθεση για την είσοδο στο LSE εκδηλώθηκε ισχυρό ενδιαφέρον για τη μετοχή από funds που ήθελαν να τοποθετηθούν σε αυτήν. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε χθες Πέμπτη καθώς με την ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά και, μάλιστα, προήλθε από long only Funds, που θα υποστηρίξουν το relisting.

Ετσι, το placement στη Mytilineos ολοκληρώθηκε τελικά με υψηλότερο αριθμό μετοχών σε σχέση με την αρχική διάθεση, καθώς διατέθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές 7,2 εκατ. μετοχές, στην τιμή των 35,5 ευρώ, ήτοι η συναλλαγή υπολογίζεται στα επίπεδα των 255,6 εκατ. ευρώ.

Το placement πραγματοποιήθηκε μέσω των Citi, Morgan Stanley και Euroxx και ο αριθμός των μετοχών που διατέθηκαν τελικώς αντιστοιχεί στο 5,05% του μετοχικού κεφαλαίου της Mytilineos.

Η τιμή συνιστά discount μόλις 4% από τη μέση τιμή μηνός και τριμήνου και μηδενικό από αυτή του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Επιπλέον η αύξηση της διασποράς αυξάνει το ειδικό βάρος της εταιρείας τόσο στον ελληνικό MSCI Standard Index, όσο και στο weight της ίδιας της εταιρείας στο Greek MSCΙ, εξέλιξη που αναμένεται να προσελκύει εισροές

Πωλητές είναι οι εταιρείες Frezia LTD και Kilteo LTD συμφερόντων Ευάγγελου Mυτιληναίου, ο οποίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών ενώ μετά τη διάθεση του πακέτου το ποσοστό του παραμείνει υψηλό στο στο 21,5%. γεγονός που καταδεικνύει και την εμπιστοσύνη του ίδιου στις προοπτικές της εταιρείας.

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη διάθεση των μετοχών.

Υπενθυμίζεται πως η Mytilineos έχει γνωστοποιήσει πως εξετάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στον επόμενο 1 έως 1,5 χρόνο. Πάντως, όπως αναφέρει σήμερα το DARK ROOM, πηγές από τον όμιλο έλεγαν πως έχουν γίνει πολλά και υπάρχουν κι άλλα που θα γίνουν στο πλαίσιο της πορείας για το LSE και μετά και στον FTSE 100.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από καιρό ώστε η θετική οικονομική συγκυρία, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών, με ολοένα ανοδικούς ρυθμούς, να ανοίξουν τον δρόμο για την είσοδο της Μυτιληναίος σε μια απ’ τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments