Γεωπολιτικά

Ηχηρή αντίδραση από τον Βέμπερ για τη Β. Μακεδονία: “Η ηγεσία του VMRO να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Ηχηρή αντίδραση από τον Βέμπερ για τη Β. Μακεδονία: “Η ηγεσία του VMRO να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Πηγή Φωτογραφίας: EVP-Fraktionschef Manfred Weber: "Für uns ist klar, dass die Türkei nicht Mitglied der EU werden kann." [PATRICK SEEGER/EPA]

Επιμένει και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στο «σκέτο Μακεδονία»

Μήνυμα στην ηγεσία του VMRO έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος ζήτησε τον πλήρη σεβασμό των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη συνεπή χρησιμοποίηση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις από την πλευρά του ηγέτη του, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος επιμένει στη χρήση του «Μακδεονία» στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

«Η ηγεσία VMRO- DPMNE θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο ΕΛΚ» σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η ΕΕ δεν θα το δεχτεί αυτό.

Επιμένει και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στο «σκέτο Μακεδονία»

Μετά τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας επιμένει και ο νικητής των εκλογών Χρίστιαν Μίτσκοσκι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» παραβιάζοντας τη κατάφωρα τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος του VMRO θα είναι ο επόμενος πρωθυπυργός της γειτονικής χώρας. Δείτε την ανάρτησή του μετά από συνάντηση με τον πρεσβευτή της Αυστρίας.

Το κείμενο της ανάρτησης:

Σήμερα, μαζί με τον αντιπρόεδρο @TimcoMucunski, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό πρέσβη @MartinLPammer. Οι άριστες σχέσεις Μακεδονιας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments