Ελλάδα

Γκιουλενιστής ο Τούρκος που συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Γκιουλενιστής ο Τούρκος που συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Τούρκος οπαδός του Γκιουλέν ήταν ο εμπρηστής που συνελήφθη νωρίτερα για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω.

Τούρκος οπαδός του Γκιουλέν ήταν ο εμπρηστής που συνελήφθη νωρίτερα για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Πηγές αναφέρουν πως ο δράστης είναι 33 ετών και διαθέτει κάρτα Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος μπήκε στη χώρα μας στις 4 Απριλίου του ’24 από τον Έβρο. Δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκες χώρες και κυρίως στη Φινλανδία.

Δεν προέκυψε από το Eurodac αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χωρα και επιπλέον, δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι που μπαίνουν από Έβρο λαμβάνουν για ένα έτος δελτίο ασύλου.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Οριοθετήθηκε σε 20 λεπτά η σημερινή φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι τη Κυριακής σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία περιορίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις από αέρος.

Πηγές αναφέρουν πως η φωτά, που κατευθυνόταν προς το βουνό χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό, οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά.

Πηγή:protothema.gr//Μαρίνος Αλειφέρης-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments