Οικονομία

Ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Από το καλοκαίρι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος

Ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Από το καλοκαίρι ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΜΟΥ Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στις επιλέξιμες δαπάνες θα υπάρχουν συνδυαστικές λύσεις, όπου θα περιλαμβάνουν εξοπλισμό και λογισμικό ή/και υπηρεσίες.

Από το καλοκαίρι θα ξεκινήσει να «τρέχει» ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)» ενίσχυση και των ατομικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ιδρυθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα τρία προγράμματα της δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» που υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν κατά κύριο λόγο το ελληνικό επιχειρείν και υπό αυτή την οπτική θα λέγαμε ότι κρατούν το «κλειδί» της ανάπτυξης. Αποτελεί, λοιπόν, πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης, όχι απλά να μη μείνουν πίσω από την ψηφιακή εποχή, αλλά να καταφέρουν να κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχημένης μετάβασής τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Μόνο έτσι θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τεχνολογικό περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή αξιοποιούμε σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη από τον 1ο κύκλο της δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ» που υλοποιούμε μέσω της ΚτΠ έχουμε βοηθήσει ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων να αποκτήσουν τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία. Στο 2ο κύκλο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ψηφιακά έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, ενισχύοντας και τις ατομικές επιχειρήσεις. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα,παρέχουμε την αναγκαία στήριξη και τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, ώστε η ελληνική οικονομία να μετασχηματίζεται ψηφιακά και να μπορεί να «ανθίζει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments