Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: Αρχίζει ένα ιστορικό ταξίδι – Θα μεταφέρουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Ράνια Σβίγκου: Αρχίζει ένα ιστορικό ταξίδι – Θα μεταφέρουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Πηγή Φωτογραφίας: [364542] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Σε λίγο αρχίζει ένα ιστορικό ταξίδι». Με αυτές τις λέξεις η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ράνια Σβίγκου 

«Σε λίγο αρχίζει ένα ιστορικό ταξίδι». Με αυτές τις λέξεις η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου δίνει το έναυσμα της διήμερης επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη.

«Με τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, την Τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τον Τομεάρχη Άμυνας, Ε. Αποστολάκη, τον διπλωματικό σύμβουλο Δ. Παπαγεωργίου, θα συναντηθούμε με την Παλαιστινιακή αρχή και την ΟΑΠ, στη Δυτική Όχθη, και με τον Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα.

Θα μεταφέρουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ελληνικού λαού. Για να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία, να απελευθερωθούν οι όμηροι, να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Για να νικήσει η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει η κ. Σβίγκου κλείνοντας την ανάρτησή της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του θα επισκεφθούν σήμερα και αύριο (26 και 27/05) τα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα και θα συναντηθούν με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Εκτός από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, θα βρεθούν και με εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ. Θεόφιλο Γ‘.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Ενέργεια στην οποία προχωρούν η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία, κάτι που αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, «δεδομένου ότι οδηγεί στην άσκηση πίεσης προς το Ισραήλ και μπορεί να συμβάλλει στην άμεση κατάπαυση του πυρός» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως ανέφερε, «η απόφαση των τριών χωρών φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εγκαταλείψει το μέχρι σήμερα δόγμα του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης” και να κινηθεί υπεύθυνα και πολυδιάστατα με στόχο την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967, για λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments