Πολιτική

Παπακώστα: Κρίσιμο βήμα στον αγώνα μας κατά της ενδοοικογενειακής βίας ο νόμος Φλωρίδη

Παπακώστα: Κρίσιμο βήμα στον αγώνα μας κατά της ενδοοικογενειακής βίας ο νόμος Φλωρίδη

Πηγή Φωτογραφίας: [369270] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ανάρτηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Για το γεγονός ότι με την εφαρμογή ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία ο γνωστός δικηγόρος, τοποθετήθηκε η υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

«Αυτό το νομικό πλαίσιο αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στον αγώνα μας κατά της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη που αξίζουν τα θύματα» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Η εν λόγω διάταξη υποχρεώνει τους επαγγελματίες υγείας να καταγγέλλουν ακόμα και την ΥΠΟΨΙΑ ενδοοικογενειακής βίας, ανεξάρτητα από τις εξηγήσεις του θύματος, εξασφαλίζοντας ταχεία δράση και προστασία» σημείωσε δε.

Oλόκληρη η ανάρτηση της Κατερίνας Παπακώστα:

Η πρόσφατη σύλληψη “γνωστού δικηγόρου” βάσει του αναθεωρημένου νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που εισήγαγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η εν λόγω διάταξη υποχρεώνει τους επαγγελματίες υγείας να καταγγέλλουν ακόμα και την ΥΠΟΨΙΑ ενδοοικογενειακής βίας, ανεξάρτητα από τις εξηγήσεις του θύματος, εξασφαλίζοντας ταχεία δράση και προστασία.

👉🏻 Οι αλλαγές αυτές προστατεύουν τα θύματα αλλά και τους επαγγελματίες υγείας που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά από πιθανά αντίποινα, προωθώντας ένα πρόσφορο για αποκαλύψεις περιβάλλον. Αυτό το νομικό πλαίσιο αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στον αγώνα μας κατά της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη που αξίζουν τα θύματα.

📣 Προς κάθε θύμα που διαβάζει αυτήν την ανάρτηση: η ασφάλειά σας είναι υψίστης σημασίας. Μιλήστε, ζητήστε βοήθεια και να ξέρετε ότι ο νόμος είναι εδώ για να σας προστατεύσει.

Θυμίζουμε πως στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σύλληψη γνωστού Αθηναίου δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία και ειδικά κατά της συζύγου του, υπενθύμιζαν ότι σε εφαρμογή της ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία γνωστός δικηγόρος, καθώς η σύζυγός του έφερε τραύματα οφειλόμενα κατά δήλωσή της σε «οικιακό ατύχημα» (πτώση από σκάλα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments