Πολιτική

Εκτός των πειθαρχικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων

Εκτός των πειθαρχικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων

Πηγή Φωτογραφίας: [368536] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα θα προσλαμβάνονται σε δημόσιες επιχειρήσεις στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα με υψηλότερες αμοιβές και εκτός μισθολογίου.

Χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων θα λειτουργούν από ‘δω και πέρα τα πειθαρχικά συμβούλια των ΔΕΚΟ σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το σκεπτικό του κ. Κωστή Χατζηδάκη είναι πως «τα πειθαρχικά συμβούλια είναι όργανα ελέγχου» ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι συνδικαλιστές δεν είναι κριτές».

Παράλληλα με τις νέες διατάξεις θα προβλέπονται οι προσλήψεις στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα με υψηλότερες αμοιβές και εκτός μισθολογίου, κυρίως στις δημόσιες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις μεταφορές αλλά και στα ΕΛΤΑ. Ειδικότερα οι αλλαγές θα αφορούν πρωτίστως τον ΟΑΣΑ, την ΟΣΥ, τη ΣΤΑΣΥ, τα ΕΛΤΑ, τη Hellexpo – ΔΕΘ, τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ, τις Ελληνικές Αλυκές και τη Διώρυγα Κορίνθου Α.Ε.

Ειδικά όσον αφορά τα ΕΛΤΑ ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «θέλουμε να κάνουμε κάτι που έγινε στη ΔΕΗ», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να παραμείνουν ως έχουν, χρειάζονται βήματα δραστικού εκσυγχρονισμού». Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο που θα πάρει σύντομα το δρόμο της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή, προβλέπεται η απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Υπερταμείο, καθώς επίσης και η δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου με συνεισφορά 300 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και δεδηλωμένη την πρόθεση συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments