Διεθνή

Και η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης

Και η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης

Πηγή Φωτογραφίας: L' Opinion

Τέσσερις χώρες έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στην Ευρώπη.

Μετά τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η Αρμενία συνδέεται όλο και πιο στενά με το Ιράν τα τελευταία χρόνια εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με το Αζερμπαϊτζάν. Αρκετές πηγές ανέφεραν στη Jerusalem Post ότι το 2023 εντοπίστηκαν Ιρανοί στρατιώτες στην αρμενική πλευρά των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία παρέμεινε σιωπηλή μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.

Μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υπέβαλε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας. Η Αρμενία ήταν μία από τις 121 χώρες που ψήφισαν υπέρ.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας «Η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και η συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση είναι ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα της διεθνούς πολιτικής ατζέντας που απαιτεί επίλυση. Η Δημοκρατία της Αρμενίας απορρίπτει κατηγορηματικά τη στοχοποίηση μη στρατιωτικών υποδομών, τη βία κατά του άμαχου πληθυσμού και την ομηρία και αιχμαλωσία αμάχων κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης και προσχωρεί στα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωσή τους χωρίς προϋποθέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

«Η Δημοκρατία της Αρμενίας έχει προσχωρήσει στα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τα οποία ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Αρμενίας ενδιαφέρεται ειλικρινά για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς συμφιλίωσης μεταξύ του εβραϊκού και του παλαιστινιακού λαού. Σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, έχουμε πάντα υποστηρίξει την ειρηνική και συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος και υποστηρίζουμε την αρχή των “δύο κρατών” για τη λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί μπορούν να πραγματοποιήσουν τις νόμιμες προσδοκίες τους», σημειώνει

«Με βάση τα παραπάνω και επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments