Γεωπολιτικά

Υεμένη: Αναφορά για πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά πλοίου νότια του Αντεν

Υεμένη: Αναφορά για πυραυλική επίθεση των Χούθι κατά πλοίου νότια του Αντεν

Πηγή Φωτογραφίας: WHDH

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο UKMTO ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε 52 ναυτικά μίλια νότια του Αντεν.

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations/UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε 52 ναυτικά μίλια νότια του Αντεν της Υεμένης, όπου ο κυβερνήτης εμπορικού πλοίου ανέφερε ότι πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από πλοίο.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο UKMTO ενημερώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και πως το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι προς τον προορισμό του.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και ντρόουν εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Αντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.

Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.