Πολιτική

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Γεραπετρίτης: Ο πυρήνας της Συμφωνίας των Πρεσπών παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία

Στην οφειλόμενη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας ο πυρήνας «παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής».

Εν μέσω ενός περιβάλλοντος όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις πληθαίνουν, με τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες περαιτέρω διάχυσης των κρίσεων, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνει ο υπουργός.

Η ελληνική διπλωματία έθεσε, στο πλαίσιο αυτό, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της δέσμευσης όλων των κρατών – μελών της δυτικής συμμαχίας στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες εν γένει, που αποτελούν τη βάση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera Balkan», ισχυρίστηκε εκ νέου ότι τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η Ελλάδα είναι αυτή που κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.