Γεωπολιτικά

Ρωσία σε ΟΗΕ: Το ΝΑΤΟ θα είναι εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης

Ρωσία σε ΟΗΕ: Το ΝΑΤΟ θα είναι εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι, αν επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει στρατιωτικούς στόχους χρησιμοποιώντας τα όπλα που της παρέχει η Δύση, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι αν δυτικές χώρες επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία, τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ θα «διεξάγουν απευθείας πόλεμο με τη Ρωσία».

«Τα γεγονότα είναι ότι το ΝΑΤΟ θα είναι άμεσο μέρος στις εχθροπραξίες εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης, νομίζω ότι δεν πρέπει να το ξεχνάτε αυτό και να σκεφτείτε τις συνέπειες», τόνισε ο Νεμπένζια στο 15μελές ΣΑ.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι, αν επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας τα όπλα που της παρέχει η Δύση, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας». Τόνισε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «θα αλλάξει την ίδια τη φύση της σύγκρουσης».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.