Γεραπετρίτης: Αναγκαιότητα γεωπολιτικής φύσεως η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
09.09.2026 | 15:35
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη, 4 τραυματίες
09.09.2026 | 15:22
Anthropic Alarm: “AI Could Kill All Humans” — Researcher Quits in Explosive Warning
09.09.2026 | 15:12
Trump Leaves Netanyahu Exposed on West Bank: White House Didn’t Block Sanctions by 12 Western Countries
09.09.2026 | 15:05
Ο Τραμπ «αδειάζει» Νετανιάχου για τη Δυτική Όχθη: Δεν μπλόκαρε τις κυρώσεις των 12 χωρών
09.09.2026 | 15:00
Anthropic σε συναγερμό: «Η AI μπορεί να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους» – Παραίτηση-βόμβα ερευνητή
09.09.2026 | 14:42
Ισραήλ σε πολεμικό συναγερμό: Φόβοι για ιρανικό χτύπημα στις γιορτές – «Τα αεροπλάνα μας είναι έτοιμα»
09.09.2026 | 14:33
ΗΠΑ χτυπούν 5 ιρανικά τάνκερ – Η Τεχεράνη απαντά με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ιορδανία
09.09.2026 | 14:10
Kalafatis: Greece Is Changing Its Growth Model – The Big Bet on AI, Defence and High-Value Jobs
09.09.2026 | 13:20
Δώρα Παντέλη: Το μυστικό πίσω από τις προπονήσεις της – «Θέλω να είμαι γεμάτη ενέργεια για το παιδί μου»
09.09.2026 | 11:14
Σπαλιάρας: Αποκάλυψε τη νέα του σύντροφο – «Είναι 28, δεν είναι Ελληνίδα και ήταν κεραυνοβόλος έρωτας»
09.09.2026 | 09:47
Μαρία Κανελλοπούλου: Το νέο μήνυμα μετά το τροχαίο και την περιπέτεια υγεία της
09.09.2026 | 09:41
Κατερίνα Παπουτσάκη: Η εξομολόγηση για τη μητρότητα που συγκινεί – «Εκπλήσσομαι με το πώς τα έχω καταφέρει»
09.09.2026 | 01:05
Μητσοτάκης στην Τούνη: «Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά τώρα που το λέτε» για τα εγκαίνια του μαγαζιού της
08.09.2026 | 16:15
Στο νοσοκομείο η Γιούλικα Σκαφιδά: Η αδιανόητη περιπέτεια υγείας που της χάλασε την εβδομάδα!
08.09.2026 | 13:54
Φίλιππος Πλιάτσικας: Η πιτσαρία, οι δυσκολίες και η επιστροφή στη δεκαετία του ’90
08.09.2026 | 13:45
"Τώρα παραέγινε": Εξοργίστηκε η Δανάη Μπάρκα για ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με την εγκυμοσύνη της [pics]
09.09.2026 | 15:05
Ο Τραμπ «αδειάζει» Νετανιάχου για τη Δυτική Όχθη: Δεν μπλόκαρε τις κυρώσεις των 12 χωρών
09.09.2026 | 14:42
Ισραήλ σε πολεμικό συναγερμό: Φόβοι για ιρανικό χτύπημα στις γιορτές – «Τα αεροπλάνα μας είναι έτοιμα»
09.09.2026 | 12:28
Από το Ελ Αλαμέιν στο Παρίσι: Η Αθήνα ισορροπεί ανάμεσα σε Ισραήλ, Αίγυπτο και ευρωπαϊκή άμυνα
08.09.2026 | 20:45
Δυτική Όχθη: 12 χώρες χτυπούν το εμπόριο των εποικισμών – Οργή Ισραήλ, προειδοποίηση ΗΠΑ
08.09.2026 | 19:35
Ρωσία–Τουρκία: Ο Πούτιν δίνει «προνομιακά» λιπάσματα στον Ερντογάν εν μέσω κρίσης στο Ορμούζ
08.09.2026 | 19:16
Πούτιν σε Τραμπ: «Δεν έχουμε σχέδια κατά της Ευρώπης» – Στο τραπέζι το μεγάλο deal ΗΠΑ–Ρωσίας
08.09.2026 | 19:15
ΗΠΑ «καθηλώνουν» την ιρανική αεροπορία: 27 airlines στη μαύρη λίστα – Ο κλοιός περνά σε τρίτες χώρες
08.09.2026 | 15:44
Βόμβα Haaretz για 7η Οκτωβρίου: Ο MBZ είχε προειδοποιήσει τον Νετανιάχου για «μεγάλη επιχείρηση» της Χαμάς
Η κυβέρνηση προχωρά σε ηλεκτρονική επιτήρηση όσων τίθενται σε περιοριστικούς όρους για ενδοοικογενειακή βία, ώστε να εντοπίζεται η προσέγγιση του θύματος – «Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα σημάδεψε την Αστυνομία», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, περιγράφοντας τη νέα αρχιτεκτονική προστασίας των θυμάτων.
Η Αθήνα ανεβάζει τον τόνο χωρίς να κλείνει την πόρτα του διαλόγου: «Έχουμε έτοιμα όλα τα σενάρια», δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αποκλείει συζήτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, επιμένει στο μονομερές δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια και διαβεβαιώνει ότι η πόντιση του καλωδίου θα προχωρήσει.
Καθαρό μήνυμα υπέρ της αυτοδυναμίας από τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν υφίσταται σήμερα κανένα σενάριο συνεργασίας με κανέναν» – Προειδοποιεί ότι η παρατεταμένη ακυβερνησία αποτελεί κίνδυνο ακόμη και για τα εθνικά συμφέροντα.
Νέα σφοδρή παρέμβαση Γεωργιάδη για τη Novartis: αμφισβητεί την εκδοχή Σαλμά για την αμερικανική έρευνα και στρέφει το πολιτικό ερώτημα στον Αντώνη Σαμαρά – «Δεν πιστεύω ότι θα τον βάλει υποψήφιο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στο Παρίσι για τη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για το Διάστημα και στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Emmanuel Macron στο Ελιζέ. Στο φόντο βρίσκεται η ανανεωμένη ελληνογαλλική στρατηγική συνεργασία, με άμυνα, τεχνολογία, καινοτομία και ευρωπαϊκή αυτονομία να αποκτούν ολοένα μεγαλύτερο βάρος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι μια αυτόνομη κίνησή του θα πλήξει ευθέως τη Νέα Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή χαράζει καθαρή διαχωριστική γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή: «Ποτέ δεν θα πράξει κάτι που θα πληγώσει την παράταξη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει τη λογική της προσωπικής σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά, υπερασπίζεται τη “γαλάζια” ταυτότητα της κυβέρνησης μέσα από άμυνα, σύνορα, φόρους και εθνικά ζητήματα και προειδοποιεί ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται πεδίο για “γινάτια” και πατριωτικές κορώνες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει μέτωπο εθνικής ασφάλειας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», ζητώντας καθαρή απάντηση για τον πηγαίο κώδικα. Το κρίσιμο σημείο είναι πραγματικό: ο Νίκος Δένδιας είχε θέσει δημόσια την πρόσβαση στον source code ως βασική προϋπόθεση, ενώ μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι παραμένει ασάφεια για το τι ακριβώς εξασφάλισε η Ελλάδα.