Κόσμος

Έκρηξη στη νέα σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ που προστατεύει τον τέταρτο αντιδραστήρα

Έκρηξη στη νέα σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ που προστατεύει τον τέταρτο αντιδραστήρα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Έκρηξη στη νέα σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ που προστατεύει τον τέταρτο αντιδραστήρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ζελένσκι: Έγινε ρωσική επίθεση - Τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν σε σταθερά και κανονικά επίπεδα

Έκρηξη σημειώθηκε την χθεσινή νύχτα στην Ουκρανία και μάλιστα στη νέα σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ).

Ειδικότερα, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ακούστηκε έκρηξη από τη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά, όμως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό του Τσερνόμπιλ παραμένουν σε σταθερά και κανονικά επίπεδα.

Ουκρανία: Έκρηξη στη νέα σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, τόνισε η ΙΑΕΑ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ακούστηκε έκρηξη από τη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: “Ρωσικό drone χτύπησε το καταφύγιο στην κατεστραμμένη 4η μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού του Τσορνόμπιλ”

Σύμφωνα με την daily mail, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στο X ότι ένα ρωσικό επιθετικό drone «με μια ισχυρή εκρηκτική κεφαλή χτύπησε το καταφύγιο που προστατεύει τον κόσμο από την ακτινοβολία, στην κατεστραμμένη 4η μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού του Τσορνόμπιλ».

Είπε ότι το καταφύγιο υπέστη ζημιές, αλλά ότι έκτοτε η φωτιά έχει σβήσει. Το κάλυμμα χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ακτινοβολίας μετά την πυρηνική καταστροφή του 1986 που προκάλεσε ρύπανση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: pagenews.gr
Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Latest News

25.10.2026 | 23:30

Προεδρικές εκλογές Βουλγαρία: Η Ιλιάνα Γιότοβα και ο Αντρέι Γκιούροφ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο

25.10.2026 | 23:05

Στη φυλακή οδηγούνται ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο επιχειρηματίας στενός του συνεργάτης

25.10.2026 | 22:32

Αθήνα–Κάιρο: Συμφωνία για το Σινά, νέο βήμα για την ΑΟΖ — Μήνυμα Μητσοτάκη κατά τετελεσμένων

25.10.2026 | 22:18

Μπεκατώρου: «Στο παρελθόν είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά πλέον δεν περιμένω τίποτα από κανέναν»

25.10.2026 | 22:00

Κάλπες-ναρκοπέδιο για τον Τραμπ: Τρία σενάρια για τη μάχη εξουσίας στην Ουάσιγκτον

25.10.2026 | 21:30

Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην πύλη Ε2 – Νεκρός ένας άνδρας, εγκλωβισμένοι δύο επιβαίνοντες

25.10.2026 | 21:19

Καραμανλής: «Δεν θα κάνουμε τίποτα στο Αιγαίο χωρίς άδεια» — Βολές για καλώδιο, Τουρκία και συμμάχους

25.10.2026 | 21:05

Ισραήλ: Προεκλογική ανάρτηση Νετανιάχου με το Τελ Αβίβ σε πυρηνική καταστροφή - "Κίνδυνος δεύτερου Ολοκαυτώματος"

25.10.2026 | 22:18

Μπεκατώρου: «Στο παρελθόν είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά πλέον δεν περιμένω τίποτα από κανέναν»

25.10.2026 | 20:40

Άννα Βίσση: Αγκαλιά με τον Ηλία Ψινάκη σε πισίνα στο Μαρόκο [pics]

25.10.2026 | 20:25

Ελένη Καστάνη: "Η απώλεια του πατέρα μου με έκανε να παίζω πολύ καλά τα δράματα"

25.10.2026 | 20:14

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Γιώργου Μαζωνάκη: «Έχασα τον λεβέντη μου, είναι αργά πια»

25.10.2026 | 19:36

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Το τηλεφώνημα 3' πριν το δελτίο για το ατύχημα του γιου της

25.10.2026 | 13:07

The Voice: Ο πρώην παίκτης του Ατρόμητου που εντυπωσίασε και η απρόσμενη «συνταγή» της Παπαρίζου

25.10.2026 | 12:42

Γιώργος Τσαλίκης: Η κίνηση του Νίκου Καρβέλα εν μέσω της κόντρας με τη Βίσση που προκάλεσε αίσθηση

25.10.2026 | 11:05

Λάκης Γαβαλάς: Στηρίζει Αργυρό για το βίντεο στο Παρίσι!

25.10.2026 | 20:00

«Γαλάζια Πατρίδα» με σφραγίδα νόμου: Η Άγκυρα ανεβάζει την πίεση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

25.10.2026 | 15:15

Ανατροπή στη Μέση Ανατολή; Οι κάλπες στο Ισραήλ ανοίγουν παράθυρο συμφωνίας με τη Συρία

24.10.2026 | 22:25

Ιράν: Σχέδιο χτυπήματος στα υποθαλάσσια καλώδια του Κόλπου – Απειλή για το παγκόσμιο διαδίκτυο

24.10.2026 | 22:14

Ιράν: «Πυρηνική αποτροπή» χωρίς πυρηνικά – Ο εφιάλτης MAD για Τραμπ και Περσικό Κόλπο

24.10.2026 | 21:44

Υεμένη: Οι Χούθι ανοίγουν νέο μέτωπο – Συναγερμός ΗΠΑ στον Κόλπο, απειλές για αεροδρόμια και βάσεις

24.10.2026 | 20:40

ΗΠΑ–Ιράν: Αντίστροφη μέτρηση για νέα επίθεση; Ο Τραμπ απειλεί με δεύτερη «Επική Οργή»

24.10.2026 | 17:10

Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές ποντάρουν όλα τα χαρτιά τους στον Γκλυκσμάν – Το πολιτικό στοίχημα την επόμενη μέρα

24.10.2026 | 16:50

Πούτιν: Μεσολάβηση στο Ιράν, κέρδη στην Ουκρανία — Το στοίχημα με τον Τραμπ

Άνοιγμα Κρεμλίνου στην Ευρώπη: Νέο παζάρι για την Ουκρανία με ορίζοντα τον Νοέμβριο

Ο Γιούρι Ουσακόφ ζητεί διάλογο με τους Ευρωπαίους, αναγνωρίζοντας το βάρος της στήριξής τους στο Κίεβο — Σχεδιασμός για τριμερείς συνομιλίες στο Άμπου Ντάμπι, χωρίς ακόμη επιβεβαιωμένη σύνοδο ηγετών.

Άνοιγμα Κρεμλίνου στην Ευρώπη: Νέο παζάρι για την Ουκρανία με ορίζοντα τον Νοέμβριο

Μπάγερν Μονάχου: Deal-μαμούθ €250 εκατ. με Γερμανό δισεκατομμυριούχο – Το σχέδιο πίσω από την επένδυση

Ο 37χρονος Μαξιμίλιαν Φίσμαν αποκτά το 6,7% της Μπάγερν, ανεβάζοντας την αποτίμηση του γερμανικού κολοσσού στα 3,7 δισ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας που πούλησε την οικογενειακή δραστηριότητα θέρμανσης έναντι 12 δισ. ευρώ εξηγεί στους Financial Times γιατί η επένδυση δεν αφορά μόνο το κέρδος. Στο παρασκήνιο, η μάχη για την οικονομική κυριαρχία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μπάγερν Μονάχου: Deal-μαμούθ €250 εκατ. με Γερμανό δισεκατομμυριούχο – Το σχέδιο πίσω από την επένδυση

Γάζα: Φόβος για την επόμενη μέρα των εκλογών στο Ισραήλ – «Ο πόνος μας έγινε προεκλογικό όπλο»

Στη σκιά της ανθρωπιστικής καταστροφής, οι Παλαιστίνιοι παρακολουθούν την αναμέτρηση Νετανιάχου–Άιζενκοτ με αγωνία. Οι δεσμεύσεις για τερματισμό της διακυβέρνησης της Χαμάς κυριαρχούν στη συζήτηση για την ασφάλεια, ενώ το μέλλον των εκτοπισμένων, η ανοικοδόμηση και η πολιτική διακυβέρνηση της Γάζας παραμένουν κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα.

Γάζα: Φόβος για την επόμενη μέρα των εκλογών στο Ισραήλ – «Ο πόνος μας έγινε προεκλογικό όπλο»

Μάντσεστερ: Το μυστικό deal των Εμιράτων, τα £55 εκατ. και η σκιά πάνω από τον Μπέρναμ

Αποκαλυπτική έρευνα του Guardian φωτίζει πώς τα κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι άλλαξαν τον χάρτη της βρετανικής πόλης. Συμφωνίες δισεκατομμυρίων, προνομιακή πρόσβαση σε εκτάσεις, πολυτελή διαμερίσματα και ερωτήματα διαφάνειας συνθέτουν το παρασκήνιο μιας αστικής αναγέννησης που δεν ωφέλησε όλους τους κατοίκους.

Μάντσεστερ: Το μυστικό deal των Εμιράτων, τα £55 εκατ. και η σκιά πάνω από τον Μπέρναμ

Συναγερμός στη Βρετανία: Η καταιγίδα Boelo αφήνει 82.000 ακίνητα χωρίς ρεύμα – Άνεμοι 135 χλμ./ώρα

Δεύτερη ισχυρή καταιγίδα μέσα σε 48 ώρες πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη βόρεια Αγγλία στο επίκεντρο. Πορτοκαλί προειδοποίηση από τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης και φόβοι για νέες ζημιές σε υποδομές και μεταφορές.

Συναγερμός στη Βρετανία: Η καταιγίδα Boelo αφήνει 82.000 ακίνητα χωρίς ρεύμα – Άνεμοι 135 χλμ./ώρα

Ομπάμα από το Ντιτρόιτ: «Θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκινήσαμε» – Σφοδρή επίθεση στον Τραμπ

Περισσότεροι από 4.300 πολίτες στην προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου υπέρ του Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ. Στο επίκεντρο η υγεία, η ακρίβεια, ο πόλεμος με το Ιράν και οι κατηγορίες για διαφθορά, ενώ το Μίσιγκαν εξελίσσεται σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ομπάμα από το Ντιτρόιτ: «Θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκινήσαμε» – Σφοδρή επίθεση στον Τραμπ

Νετανιάχου: Η κάλπη, η δίκη διαφθοράς και το ένταλμα της Χάγης – Γιατί δεν εγκαταλείπει την πολιτική

Το Ισραήλ ψηφίζει στις 27 Οκτωβρίου, αλλά για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου το διακύβευμα ξεπερνά την πρωθυπουργία. Η ποινική δίκη, το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και η απουσία διαδόχου στο Λικούντ συνθέτουν μια σύνθετη πολιτική και θεσμική αναμέτρηση.

Νετανιάχου: Η κάλπη, η δίκη διαφθοράς και το ένταλμα της Χάγης – Γιατί δεν εγκαταλείπει την πολιτική

Ψηφιακός πόλεμος στη Βραζιλία: Ο Lula τα βάζει με Zuckerberg – Φόβοι για «αόρατη» παρέμβαση στις κάλπες

Από τη σύγκρουση με τον Elon Musk στη νέα αντιπαράθεση με τη Meta: καταγγελίες για αλγοριθμικούς περιορισμούς, δικαστικές παρεμβάσεις και ερωτήματα για την ισχύ της Big Tech. Η Βραζιλία μετατρέπεται σε πεδίο δοκιμασίας για τη σχέση τεχνολογίας, πολιτικής εξουσίας και δημοκρατίας.

Ψηφιακός πόλεμος στη Βραζιλία: Ο Lula τα βάζει με Zuckerberg – Φόβοι για «αόρατη» παρέμβαση στις κάλπες