Διεθνή

Οι υπ. Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας,Πολωνίας ζητούν από τη Ρωσία να συμφωνήσει σε εκεχειρία

Οι υπ. Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας,Πολωνίας ζητούν από τη Ρωσία να συμφωνήσει σε εκεχειρία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Onalert

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι ισχυροί άνδρες βρέθηκαν στο Παρίσι την Τετάρτη

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, αναφέρθηκε σε μια «ευρεία συναίνεση» μεταξύ των Ευρωπαίων όσον αφορά την υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο με τη Ρωσίαμετά τη συνάντησή του χθες Τετάρτη στο Παρίσι με τους ομολόγους του από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία. Όπως δήλωσε, «Η πραγματική εγγύηση μακροπρόθεσμης ασφάλειας θα είναι οι δυνατότητες που θα μπορέσουμε να παρέχουμε στον ουκρανικό στρατό».

«Δεν υπάρχει μέλλον για την Ουκρανία χωρίς τη δυνατότητα να αμυνθεί», τόνισε από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Γκροσέτο, απορρίπτοντας τα σενάρια περί «αποστρατιωτικοποιημένης» Ουκρανίας.

Ο πολωνός ομόλογός τους Βλάντισλαβ Κόσινιακ-Κάμις χαιρέτισε την «αληθινή ενότητα» στην Ευρώπη «απέναντι στην απειλή εξ ανατολών». Υπογράμμισε πως «για να κρατήσουμε τη Ρωσία όσο το δυνατόν μακρύτερα από τις χώρες μας, πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανάπτυξης ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία με στόχο να διασφαλιστεί η τήρηση εκεχειρίας, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί είπε πως «δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί».

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, καθώς η Ουάσινγκτον πιέζει τη Μόσχα να αποδεχθεί την πρότασή της για εκεχειρία 30 ημερών, την οποία το Κίεβο έχει αποδεχθεί.

«Αποδεχθείτε την κατάπαυση πυρός, ξεκινήστε διαπραγματεύσεις και τερματίστε τον πόλεμο», ήταν το μήνυμα που έστειλε στη Ρωσία ο βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι.

Ο γερμανός ομόλογός του Μπόρις Πιστόριους σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο εκεχειρίας στην Ουκρανία, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει μια πολύ πιο ενιαία προσέγγιση σε ό,τι αφορά την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, είπε ο Πιστόριους, συμπληρώνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει χρόνο σε περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, κρύβονταν κάτω από την αμερικανική ομπρέλα και δεν έχουν επενδύσει στην άμυνα», παραδέχθηκε ο Γκουίντο Γκροσέτο.

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας πέντε ευρωπαϊκών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ έγινε την επομένη της συνεδρίασης στο Παρίσι των αρχηγών των γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων 34 χωρών, από τους οποίους ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να σχεδιάσουν «αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας» για το Κίεβο.

Πηγή: Pagenews.gr

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο