Διεθνή

Mark Rutte: «Ευγνωμονώ τον Τραμπ για τις Προσπάθειες Τερματισμού των Πολέμων»

Mark Rutte: «Ευγνωμονώ τον Τραμπ για τις Προσπάθειες Τερματισμού των Πολέμων»

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO/NATO/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Επαινεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ – Σχόλιο για Ουκρανία και Διπλωματία

Ο Mark Rutte, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον Donald Trump για τις προσπάθειες τερματισμού πολέμων. Η δήλωση έγινε σε ανάρτηση στα social media. Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου 2025. Το σχόλιο αφορά την Ουκρανία. Ο Rutte χαίρεται για συζήτηση στην Ουάσινγκτον. Υποστηρίζει δίκαιο τέλος στον πόλεμο.

Η Ανάρτηση του Rutte: «Κρίσιμο Έργο για Σταμάτημα Δολοφονιών»

Ο Rutte έγραψε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στην Ουάσινγκτον για να μιλήσω για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για να δοθεί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας ένα δίκαιο και διαρκές τέλος». Είπε: «Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Τραμπ για το κρίσιμο έργο του να σταματήσει τις δολοφονίες». Προσέθεσε: «Η κατάπαυση του πυρός είναι το πρώτο βήμα – θα πρέπει να σταματήσουν εκεί που βρίσκονται». Τόνισε: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη και είναι σημαντικό όλοι να συνεχίσουν να ασκούν πίεση – μέσω υποστήριξης προς την Ουκρανία, κυρώσεων, σκιώδους στόλου και άλλων – για να φέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η Σχέση Rutte-Trump: ΝΑΤΟ και Διπλωματία

Ο Rutte, πρώην πρωθυπουργός Ολλανδίας, ανέλαβε Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο 2024. Ο Trump, πρόεδρος από Ιανουάριο 2025, επικρίνει το ΝΑΤΟ για έξοδα. Ο Rutte: «Πρώτο βήμα κατάπαυση πυρός». Η πίεση: Υποστήριξη Ουκρανίας, κυρώσεις, shadow fleet. Το 2025, ΝΑΤΟ: 2% ΑΕΠ αμυντικά 23 χώρες. Η Ουκρανία: 50 δισ. ευρώ βοήθεια ΝΑΤΟ.

Το Πλαίσιο του Πολέμου: Ουκρανία και Ρωσία

Ο πόλεμος: 2022. Ρωσία εισβάλλει. Ουκρανία: 40 εκατ. πληθυσμός. Νεκροί: 500.000. Πιέσεις: Κυρώσεις Ρωσίας. Shadow fleet: 600 πλοία, 80% ρωσικό πετρέλαιο.

Η Επόμενη Σελίδα

Ο Rutte πιέζει για διαπραγματεύσεις. Ο Trump: Βήμα για ειρήνη. Η πίεση συνεχίζεται.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.