Διεθνή

Ιράν: Καταδικάζει “την αμερικανική στρατιωτική επίθεση” εναντίον της Βενεζουέλας-Την χαρακτηρίζει “παράνομη”

Ιράν: Καταδικάζει “την αμερικανική στρατιωτική επίθεση” εναντίον της Βενεζουέλας-Την χαρακτηρίζει “παράνομη”

Πηγή Φωτογραφίας: tehrantimes.com//Ιράν: Καταδικάζει "την αμερικανική στρατιωτική επίθεση" εναντίον της Βενεζουέλας - Την χαρακτηρίζει "παράνομη"

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το Ιράν, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και μέσω ανακοίνωσης της ιρανικής διπλωματίας καταδικάζει "την αμερικανική στρατιωτική επίθεση" εναντίον της Βενεζουέλας

Tο Ιράν καταδίκασε μέσω ανακοίνωσης «σθεναρά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση» εναντίον της Βενεζουέλας, μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα την πρωτεύουσα της χώρας Καράκας.

Το Ιράν καταδικάζει “την αμερικανική στρατιωτική επίθεση” εναντίον της Βενεζουέλας

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και σε ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας αναφέρεται: «Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σθεναρά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας και την κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται «η παράνομη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών», εχθρού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέλαβαν τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του και τους μετέφεραν αεροπορικώς εκτός της χώρας. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διεξήγαγαν επιτυχώς ένα μεγάλης κλίμακας πλήγμα εναντίον της Βενεζουέλας και του ηγέτη της, του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς εκτός της Χώρας», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.

Ο αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε στην ανάρτησή του ότι «η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου» και πως «λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν», καθώς «θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Μαρ-α-Λάγκο».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.