Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα εποχή στο Γ.Ο.Ν.Κ. “Οι Άγιοι Ανάργυροι” με δύο αξονικούς και νέα Καρδιολογική Κλινική
Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας//Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα εποχή στο Γ.Ο.Ν.Κ. “Οι Άγιοι Ανάργυροι” με δύο αξονικούς και νέα Καρδιολογική Κλινική
Σε κλίμα θεσμικής παρουσίας και αναβαθμισμένων προσδοκιών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8 Ιουνίου τα εγκαίνια δύο νέων αξονικών τομογράφων και της νέας Καρδιολογικής Κλινικής στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Γ.Ο.Ν.Κ. Οι Άγιοι Ανάργυροι.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιατρικού κόσμου.
Κεντρικό ρόλο στο έργο είχε η δωρεά ύψους 840.000 ευρώ από την εταιρεία «LA VIE MARKETING» και τους δωρητές της οικογένειας Μαλακοδήμου και της επιχειρηματία Δήμητρας Κατσαφάδου.
Οι παρεμβάσεις στο νοσοκομείο
Το έργο περιλαμβάνει:
- Εγκατάσταση δύο νέων αξονικών τομογράφων
- Αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με νέο αξονικό 128 τομών
- Δημιουργία νέας Μονάδας Εμφραγμάτων στην Καρδιολογική Κλινική
- Νέα αίθουσα στη Μονάδα Μελέτης Ύπνου
- Νέο σύστημα επεξεργασίας ιατρικών εικόνων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης
- Αναβάθμιση ακτινοθεραπευτικού σχεδιασμού με σύγχρονο εξοπλισμό laser
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το νοσοκομείο πραγματοποιεί περίπου 9.000 αξονικές τομογραφίες ετησίως, γεγονός που καθιστά τις νέες εγκαταστάσεις κρίσιμης σημασίας για την ταχύτερη διάγνωση.
Δηλώσεις
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:«Με αυτή τη χορηγία… το νοσοκομείο κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά… Στόχος μας είναι να μετεξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας.»
Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε:«Το Γ.Ο.Ν.Κ. γυρίζει σελίδα… κάθε νέα υποδομή μεταφράζεται σε ταχύτερη διάγνωση, καλύτερη θεραπεία και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.»
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκδήλωση, η έμφαση της πολιτικής ηγεσίας δόθηκε στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς η συγκεκριμένη επένδυση παρουσιάστηκε ως παράδειγμα ενίσχυσης του ΕΣΥ μέσω στοχευμένων δωρεών.
Παράλληλα, συζητήθηκε η μελλοντική επέκταση της ογκολογικής μονάδας στην Αλεξάνδρας, η οποία – σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού – αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στον επόμενο χρόνο.
Αποτίμηση
Η συγκεκριμένη αναβάθμιση εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική ενίσχυσης νοσοκομειακών υποδομών, με έμφαση στην ταχεία διάγνωση και στην ογκολογική φροντίδα υψηλής εξειδίκευσης.
Ολόκληρη η δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη
Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:
«Με αυτή τη χορηγία, η οικογένεια Μαλακοδήμου-Κατσαφάδου, βοηθάει πραγματικά το νοσοκομείο αυτό να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπρος και θέλω εκ βάθους καρδίας να τους ευχαριστήσω.
Τέλος του χρόνου, το πολύ αρχές του επομένου, θα κάνουμε μαζί και τα εγκαίνια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που φτιάχνουμε καινούργια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας των ογκολογικών ασθενών. Πάντα συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους που έχουν την ευγένεια ψυχής να μοιράζονται λίγη από την καλή τους τύχη με τους συνανθρώπους τους.
Είμαι πολύ ευτυχής για την πρόοδο αυτού του νοσοκομείου. Έχουμε και άλλες εκπλήξεις μπροστά. Δεν θα σας τις ανακοινώσω σήμερα γιατί είμαστε στη διαδικασία εγκρίσεων.
Θα φέρουμε όμως και καινούργιο εξοπλισμό στο νοσοκομείο αυτό τελείως πρωτοποριακό.Το όραμά μου είναι το νοσοκομείο αυτό να μετεξελιχθεί πολύ γρήγορα σε ένα από τα καλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας.
Έχει τους χώρους, είναι σε πολύ καλό γεωγραφικό σημείο, έχει εξαιρετικό προσωπικό και ιατρικό και νοσηλευτικό, το ενισχύουμε διαρκώς, θα το ενισχύσουμε και άλλο.
Άρα τι μένει; Μένει να το στηρίξουμε οικονομικά και υλικοτεχνικά για να μπορέσει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος.Το κάνουμε, θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε και σύντομα αυτό το νοσοκομείο θα είναι ακόμα καλύτερο από ότι είναι σήμερα».
Ολόκληρη η δήλωση Μάριου Θεμιστοκλέους
Ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε:«Το Γ.Ο.Ν.Κ. “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, γυρίζει σελίδα. Το Γ.Ο.Ν.Κ. “Οι Άγιοι Ανάργυροι” επεκτείνεται, ενισχύεται, αλλάζει.
Από σήμερα αποκτά διευρυμένες θεραπευτικές και νοσηλευτικές δυνατότητες.Οι δύο νέοι αξονικοί τομογράφοι, ο σύγχρονος σταθμός επεξεργασίας ιατρικών εικόνων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η διευρυμένη Μονάδα Μελέτης Ύπνου δημιουργούν ένα πιο σύγχρονο, ασφαλές και αποτελεσματικό περιβάλλον για τους ασθενείς και το προσωπικό.
Η αναβάθμιση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε ένα νοσοκομείο που πραγματοποιεί σχεδόν 9.000 αξονικές τομογραφίες τον χρόνο και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες στις εφημερίες του.Κάθε νέα υποδομή μεταφράζεται σε ταχύτερη διάγνωση, καλύτερη θεραπεία και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.Το έργο αποτελεί, επιπρόσθετα, ένα ακόμα εμβληματικό ορόσημο εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και συνεργασίας.Για αυτό και ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία La Vie en Rose, την οικογένεια Μαλακοδήμου και τη Δήμητρα Κατσαφάδου για μια ακόμα σημαντική προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Ενισχύουμε το ΕΣΥ, επενδύοντας σε ένα ΕΣΥ με όραμα και σχέδιο. Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματική πηγή και προσελκύοντας όλο και περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια για τον σκοπό αυτό. Αισθανόμαστε ικανοποίηση που όλο και περισσότεροι συμπολίτες συμμετέχουν στο όραμά μας και ενισχύουν έμπρακτα την προσπάθειά μας. Γιατί το νέο ΕΣΥ χτίζεται με έργα. Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και που αποτελούν επένδυση για τις επόμενες γενιές».
Πριν από ένα χρόνο περίπου γνώρισα την οικογένεια Μαλακοδήμου/Κατσαφάδου όταν μου ζήτησαν να κάνουν μία μεγάλη χορηγία στο ΕΣΥ. Την επομένη πήγαμε με τον κ. Νίκο Μαλακοδήμο στο Νοσοκομείο ΓΟΝΚ «Αγίων Αναργύρων» και μας ζήτησαν αρχικά έναν και μετά δύο αξονικούς τομογράφους για τα… pic.twitter.com/YbBEXwpQSJ
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 8, 2026
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο