ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις στην Πάτρα: «Έλεγαν ότι θα κλείσουμε το Καραμανδάνειο – Το κάνουμε μεγαλύτερο και σύγχρονο»

Άδωνις στην Πάτρα: «Έλεγαν ότι θα κλείσουμε το Καραμανδάνειο – Το κάνουμε μεγαλύτερο και σύγχρονο»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Άδωνις στην Πάτρα: «Έλεγαν ότι θα κλείσουμε το Καραμανδάνειο – Το κάνουμε μεγαλύτερο και σύγχρονο»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Νέα έργα σε παιδιατρικό νοσοκομείο, Άγιο Ανδρέα και Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου – Παρεμβάσεις για ακτινοθεραπεία και πρωτοβάθμια φροντίδα

Μήνυμα ότι τα δημόσια νοσοκομεία της Αχαΐας ενισχύονται και αναβαθμίζονται έστειλε από την Πάτρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια περιοδείας σε νοσοκομεία και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής.

Πρώτος σταθμός ήταν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου ολοκληρώνονται εκτεταμένα έργα ανακαίνισης και αποκατάστασης.

Από τα σενάρια λουκέτου στην επέκταση

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και φόβοι στην τοπική κοινωνία πως το ιστορικό παιδιατρικό νοσοκομείο οδηγείται σε υποβάθμιση.

«Τότε πολλοί πίστευαν ότι θέλαμε να το κλείσουμε. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε έργα που αλλάζουν πλήρως το νοσοκομείο», ανέφερε.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα νέα ανακαινισμένα εφημερεία των γιατρών, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά την πυρκαγιά που είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

«Αξιοποιήσαμε μια καταστροφή για να φτιάξουμε κάτι πολύ καλύτερο», σημείωσε.

Άμεσες λύσεις για τους ακτινολόγους

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις ελλείψεις στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε να ενισχυθεί άμεσα η στελέχωση και να καλυφθούν οι ανάγκες της παιδιατρικής μονάδας.

Αγώνας για τη μείωση της αναμονής στον Άγιο Ανδρέα

Επόμενος σταθμός ήταν το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου ο υπουργός επιθεώρησε το έργο του νέου φαρμακείου.

Παρότι αναγνώρισε καθυστερήσεις στην υλοποίηση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τμήμα ακτινοθεραπείας, όπου παρά την προμήθεια νέου γραμμικού επιταχυντή και τις προσλήψεις προσωπικού, εξακολουθούν να καταγράφονται μεγάλες αναμονές.

«Όλα τα αιτήματα που μας έχουν τεθεί έχουν εγκριθεί και υλοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά χρειάζονται επιπλέον λύσεις και θα τις εξετάσουμε άμεσα», δήλωσε.

Ο «Άγιος Αλέξιος» μετατρέπεται σε πρότυπο Κέντρο Υγείας

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών, τον πρώην «Άγιο Αλέξιο», όπου βρίσκονται στην τελική ευθεία οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης.

Το κέντρο έχει εξοπλιστεί με νέα μηχανήματα, μεταξύ των οποίων μαγνητικό τομογράφο, ψηφιακό μαστογράφο και σύγχρονες οδοντιατρικές μονάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εργασίες ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και οι πιστοποιήσεις αναμένονται άμεσα.

«Ένα μικρό νοσοκομείο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη δομή «πραγματικό νοσοκομείο πρωτοβάθμιας φροντίδας» και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιούν περισσότερο τα Κέντρα Υγείας.

Όπως υποστήριξε, η αναμονή για εξυπηρέτηση κυμαίνεται από 45 λεπτά έως μία ώρα, επιτρέποντας την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και τη γρηγορότερη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.

«Θέλω ο κόσμος να εμπιστευθεί την πρωτοβάθμια φροντίδα. Εκεί είναι το μέλλον του ΕΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Καραμανδάνειο, Άγιο Ανδρέα και Άγιο Αλέξιο, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να παρουσιάσει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας στην Αχαΐα, με έμφαση στις υποδομές, τον εξοπλισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο