Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς 2026-2027: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι αιτήσεις ανά ΑΦΜ
Πηγή Φωτογραφίας: pixabay//Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς 2026-2027: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι αιτήσεις ανά ΑΦΜ
Άνοιξε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος 2026-2027 που παρέχει voucher για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026.
Η υποβολή των αιτήσεων, μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ στις ιστοσελίδες www.eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr.
Η σημαντικότερη αλλαγή του νέου κύκλου
Η βασική διαφοροποίηση που εισάγεται στο πρόγραμμα αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς για πρώτη φορά προβλέπεται η χορήγηση voucher σε βρέφη, νήπια και παιδιά οικογενειών με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα.
Προϋπόθεση αποτελεί η ορθή και εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης, ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να μπορούν να εξασφαλίσουν θέση σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά δεδομένα.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Το είπαμε και το κάνουμε πράξη: βρέφη, νήπια και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών μπορούν να λάβουν voucher χωρίς εισοδηματικά κριτήρια».
Πηγή: pagenews.gr