Βλάνταν Ίβιτς

Βλάνταν Ίβιτς
Ο Βλαντιμίρ "Βλάνταν" Ίβιτς είναι Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής.

Γεννήθηκε στο Ζρένιανιν της Σερβίας και ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Προλετέρ Ζρένιανιν. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Παρτιζάν Βελιγραδίου με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας (1999 και 2002), ένα κύπελλο Γιουγκοσλαβίας(2001) και ένα κύπελλο Σέρβιας (2003) προτού μεταγραφεί στην γερμανική Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ και εν συνεχεία έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2005.Το Αύγουστο του 2007 μετακινήθηκε στον Άρη την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου υπογράφοντας μονετές συμβόλαιο. Μετά το τέλος του συμβολαίου του μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ.

Έναν χρόνο μετά την παραίτησή του από την ενεργό δράση, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως προπονητής της ομάδας νέων κάτω των 20, ενώ στις 9 Μαρτίου 2016 ανέλαβε ως προπονητής και την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Βλάνταν Ίβιτς τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2017 κατέρριψε το ρεκόρ, με την ομάδα του ΠΑΟΚ, που ήδη κατείχε ως προπονητής ο Χουμπ Στέφενς, πέντε (5) συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες.

  • Είναι αδερφός του Ίλια Ίβιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη και έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
  • Μετά τον ΠΑΟΚ πήγε στο Ισραήλ για την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
  • Το καλοκαίρι του 2020 έφυγε από την Μακάμπι και πήρε μεταγραφή για την Αγγλική Γουότφορντ.

Βλάνταν Ίβιτς σχετικές ειδήσεις: