Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: Ας κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιον για να είμαστε περήφανοι [vid]

Σωκράτης Φάμελλος: Ας κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιον για να είμαστε περήφανοι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «δεν υπάρχει υπερηφάνεια σε αυτό το κόμμα», μίλησε στο OPEN ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ο νέος πρόεδρος ή δεν είναι κάποιος από τους υποψήφιους προέδρους», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «δεν υπάρχει υπερηφάνεια σε αυτό το κόμμα», μίλησε στο OPEN ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ο νέος πρόεδρος ή δεν είναι κάποιος από τους υποψήφιους προέδρους. Η επόμενη μέρα απαιτεί ένα νέο κόμμα και μια πολιτική κατεύθυνση στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι διαφωνίες και οι διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητηθούν.

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πως «δεν υπάρχει αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα», σχολίασε: «θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος ‘’ωραία, ας κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιον ώστε να είμαστε περήφανοι’’, θα ήταν μια απλή και γρήγορη απάντηση, εξάλλου αυτό χρειάζεται να κάνουμε. Η κοινωνία έξω περιμένει απαντήσεις και έχει ανάγκη ένα αριστερό, προοδευτικό, ευρωπαϊκό, οικολογικό κόμμα. Πρέπει το συντομότερο να δώσουμε μια απάντηση στην κοινωνία για το πώς η χώρα μπορεί να ζει καλύτερα και πώς μπορεί να είναι πιο δυνατή. Αν το πετύχουμε αυτό θα είμαστε υπερήφανοι. Όλοι και όλες πρέπει να συμβάλλουμε σε έναν διάλογο που πρέπει να είναι πολύ έντονος μέχρι το Συνέδριο για να πετύχουμε αυτό το στόχο».

Φάμελλος: «Με το ζόρι δεν γίνεται παντρειά»

Σε ερώτηση για το πώς μπορούν να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές μέσα στο κόμμα, απάντησε: «είναι ξεκάθαρο πως το διάστημα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη υπήρξαν συμπεριφορές που ξεπερνούσαν τα όρια, δηλαδή τοποθετήσεις που έρχονταν σε σύγκρουση με το καταστατικό και μια ηθική που έχουμε μεταξύ μας οι Αριστεροί για να συζητάμε. Κάποια πράγματα που ξεπεράστηκαν πρέπει να πάνε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Πρέπει να δούμε όμως την μεγαλύτερη εικόνα. Υπάρχουν ευθύνες για την εξέλιξη που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά; Σαφέστατα υπάρχουν. Ποια είναι η πραγματική αφετηρία των προβλημάτων μας; Ήταν η αγωνία γιατί είχαμε μια διπλή ήττα και η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Άρα ο χώρος μας εκλογικά ηττήθηκε και αυτό σημαίνει και μια πολιτική ήττα. Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ο νέος πρόεδρος ή δεν είναι κάποιος από τους υποψήφιους προέδρους. Η επόμενη μέρα απαιτεί ένα νέο κόμμα και μια πολιτική κατεύθυνση στην κοινωνία. Όσο δεν διατυπώνεται αυτή, ότι και να λέμε, εξακολουθούμε στην κοινωνία να μην δίνουμε απαντήσεις. Ως στελέχη του κόμματος δεν αμφισβητούμε το αποτέλεσμα του κόμματος και πρέπει με αποτέλεσμα των εκλογών, δηλαδή τον Στέφανο Κασσελάκη, να καταθέσουμε στο Συνέδριο μια πρόταση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments