Διεθνή

Γαλλία: Τα τελικά αποτελέσματα – Νικητής ο Μακρόν

Γαλλία: Τα τελικά αποτελέσματα – Νικητής ο Μακρόν
Με 24,01% έναντι 21,30% της Μαρίν Λεπέν. Οι υποψήφιοι ετοιμάζονται για το debate της 3ης Μαΐου. Μακρόν δείχνει για πρόεδρο δημοσκόπηση.

Νικητής και επίσημα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή είναι ο Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών ο ανεξάρτητος υποψήφιος συγκέντρωσε ποσοστό 24,01%, έναντι 21,30% που συγκέντρωσε η δεύτερη Μαρίν Λε Πεν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναδείχθηκε πρώτος με διαφορά 2,7%, αναδεικνύοντας τη δυναμική του ενόψει του δεύτερου και καθοριστικού γύρου, στον οποίο θα αναμετρηθεί -πλέον- μόνο με την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, Μαρίν Λε Πεν.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας με καταμετρημένο το 100% των ψήφων:

Εμανουέλ Μακρόν: 24,01 %Μαρίν Λεπέν: 21,30 %Φρανσουά Φιγιόν: 20,01 %Ζαν Λυκ Μελανσόν: 19,58 %Μπενουά Αμόν: 6,36 %Νικολά Ντιπόν-Ενιάν 4,70 %Ζαν Λασάλ: 1,21 %Φιλίπ Πουτού 1,09 %Φρανσουά Ασελινό 0,92 %Ναταλί Αρτό: 0,64 %Ζακ Σεμινάντ: 0,18 %.

Τηλεοπτική αναμέτρηση στις 3 Μαΐου

Οι δύο υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους σε τηλεοπτική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου.

Ο κεντρώος υποψήφιος συμφώνησε να πραγματοποιηθεί τηλεμαχία με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, τέσσερις ημέρες πριν την ψηφοφορία.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της ψηφοφορίας, καθώς το σώμα των αναποφάσιστων στο γαλλικό εκλογικό σώμα είναι μεγάλο και δεν είναι απολύτως σίγουρο, πως θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή των υποψηφίων, που αποκλείστηκαν στον χθεσινό πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών. 

Συντριπτική νίκη Μακρόν δείχνει δημοσκόπηση

Σε δημοσκόπηση της Opinionway, μία ημέρα μετά τον α’ γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να κερδίζει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στην εκλόγική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου, με 61% έναντι 39%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments