Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Αντίδραση κατά του διοικητή του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων

ΠΟΕΔΗΝ: Αντίδραση κατά του διοικητή του νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων
Την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου "Χατζηκώστα" των Ιωαννίνων καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στάθηκε το γεγονός ότι ο διοικητής του νοσοκομείου "Χατζηκώστα" στα Ιωάννινα, προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενεργοποίησε τη διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών στους ίδιους τους εργαζόμενους που τα χειρίζονται.

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η διοίκηση ενημερώνει τον υπεύθυνο Βιοϊατρικής Υπηρεσίας ότι θα γίνει άμεσα καταγραφή του ιατρικού εξοπλισμού του νοσοκομείου αλλά με «χρέωση» κάθε μηχανήματος ή τμήματος του εξοπλισμού σε συγκεκριμένο υπάλληλο, γιατρό ή νοσηλευτή. 

Επικαλείται δε ως λόγο για τον οποίο θα προχωρήσει αυτή η νέου τύπου καταγραφή το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για βλάβες στα ιατρικά μηχανήματα. Η καταγραφή θα αποτελέσει τη βάση για την ενεργοποίηση της διαδικασίας διερεύνησης και απόδοσης τυχόν ευθυνών στους χειριστές του εξοπλισμού.

Αγνοώντας τον κρίσιμο παράγοντα της παλαιότητας του εξοπλισμού και προεξοφλώντας το αποτέλεσμα της διερεύνησης ο διοικητής καταλήγει ότι «είναι στην ευθύνη του τμήματος Βιοϊατρικής Υπηρεσίας η γνωστοποίηση των βλαβών με πιθανή υπαιτιότητα του χρήστη του μηχανήματος στη διοίκηση του νοσοκομείου. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης υπαιτιότητας το θέμα θα παραπέμπεται στο ΔΣ για επίπληξη ή επιβολή ποινής».

«Είναι ασύλληπτες οι αποφάσεις Διοικητών Νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της οικονομικής στενότητας των Νοσοκομείων που διοικούν. Επειδή οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων δεν έχουν δυνατότητα επιδιώκουν να φορτώνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους – χειριστές των μηχανημάτων και να καταλογίζουν στους ιδίους το κόστος της επισκευής» παρατηρεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο σταματούν από τις 15 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του έτους οι τακτικές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως είχε επαναληφθεί αυτή η κίνηση, λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά πως αυτή τη φορά ο διοικητής δεν συνέταξε έγγραφο διακοπής των χειρουργείων: «Έδωσε προφορική εντολή στον Συντονιστή Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής ότι από 15 Νοεμβρίου έως τέλους του χρόνου λόγω έλλειψης μπάτζετ, θα σταματήσουν εκ νέου οι τακτικές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις. Περί αυτού ενημερώθηκαν οι ορθοπεδικοί ιατροί. Οι πολίτες που περιμένουν στη λίστα για ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις, θα ταλαιπωρούνται, θα πονάνε, θα κινδυνεύει η ζωή τους» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments