Αγγελική Ηλιάδη

Αγγελική Ηλιάδη
Η Αγγελική Ηλιάδη είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Η εκθαμβωτική σκηνική της παρουσία σε συνδυασμό με τη χαρισματική φωνή που κληρονόμησε από την γιαγιά της την οδήγησαν γρήγορα σε συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Βασίλης Καρράς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Δέσποινα Βανδή, η Άντζυ Σαμίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Πίτσα Παπαδοπούλου, με πιο πρόσφατες τις συνεργασίες της με τον Αντώνη Ρέμο και τον Σάκη Ρουβά.

H πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί το 2003 με τίτλο «Τη Μοναξιά Φοβάμαι» σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Πάνου Φαλάρα, Κοσμά και Εβίτας Μπουρμά, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο κέντρο Μούσες στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού.

Το 2004 ακολουθεί το 2ο studio album της με τίτλο «Ένα Χρόνο Μαζί», ενώ μια χρονιά αργότερα το χειμώνα του 2005 το album με τίτλο «Τώρα Τι Θες;» σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη, Γιώργου Καφετζόπουλου, Harry K και Σταμάτη Γονίδη. Τους στίχους του δίσκου επιμελούνται οι Ηλίας Φιλίππου, Σταμάτης Γονίδης, Δημήτρης Τσιάφας, Βίκυ Γεροθόδωρου και Πάνος Φαλάρας. Από τα 13 τραγούδια του album ξεχωρίζουν το ομώνυμο κομμάτι καθώς και το πρώτο single με τίτλο «Άγγελε Μου Και Αλήτη».

To 2006, η Αγγελική Ηλιάδη επανέρχεται με το 4ο της album της “Απόφαση Καρδιάς”, ενώ το 2007 η ανοδική της πορεία συνεχίζεται με το album “Ποτέ Δεν Έφυγες”. Τον Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφορεί το 6ο της album με τίτλο «Εγώ Μιλάω Με Την Καρδιά Μου», ενώ τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς η επιτυχία συνεχίζεται με το CD Single «Χαμογελώ Και Προχωράω».

Το 2011 είναι η χρονιά που κυκλοφορεί το 7ο κατά σειρά studio album της με τίτλο «Με Την Αγάπη Τα ‘Χω Βάλει» μέσα από το οποίο ξεχωρίζουν το ομότιτλο single, τα κομμάτια «Αν Με Είχες Ακούσει», «Εσένα Μόνο» αλλά και οι επιτυχίες «Νέα Εποχή» και «Καλά Τα Περνάω». Την ίδια χρονιά αναδεικνύονται και οι εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες της Αγγελικής μέσα από το τηλεοπτικό talent show “Dancing with the Stars 2” στο οποίο κατακτά την τρίτη θέση, μετά τον Αργύρη Αγγέλου και τον Κώστα Μαρτάκη. Το 2011 αποκαλύπτεται μια διαφορετική της πλευρά μέσα από το single «Μαγκιά Μου»,από την Heaven Music.

Νεα Δισκογραφική Εταιρεία

Τον Σεπτέμβριο του 2012 Υπογράφει δισκογραφικό Συμβόλαιο με την Panik Platinum ένα από τα lebels της Panik Entertainment Group. Ενώ τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς η Αγγελική Ηλιάδη συνεχίζει να εξελίσσεται μουσικά και να εκπλήσσει το κοινό της με το single «Τραυματισμένε Μου Έρωτα», μια ευαίσθητη και δυναμική μπαλάντα που φέρει τις υπογραφές του Δημήτρη Κοντόπουλου (σε μουσική και παραγωγή) και της Νίκης Παπαθεοχάρη (στίχοι). Εικόνα στο μοναδικό κομμάτι δίνει ο χαρισματικός σκηνοθέτης Απόλλωνας Παπαθεοχάρης μεταμορφώνοντας την Αγγελική σε γυναίκα femme-fatale και πρωταγωνίστρια σε ένα clip που μας μεταφέρει σε εποχές παλιού Hollywood!

  • Το 2013 λαμβάνει μέρος στο Ελληνικό τελικό ανάδειξης του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπούσε στη Eurovision με το τραγούδι “Χίλιες και μία νύχτες”, το οποίο υπογράφει το δίδυμο των επιτυχιών Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ηλίας Φιλίππου.
  • Το Μάιο του 2013 συνεργάζεται με τον ταλαντούχο Γιώργο Παπαδόπουλο και κυκλοφορεί το single “Κάτι άντρες παιδιά” σε στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη.
  • Τον ίδιο μήνα (Μάιος 2013) συνεργάστηκε με το Νότη Σφακιανάκη στα Αστέρια Γλυφάδας, παρουσιάζοντας ένα δυνατό πρόγραμμα που αγαπήθηκε από το κοινό.
  • Οι συνεργασίες δεν σταματούν εδώ για την Αγγελική Ηλιάδη. Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου η τραγουδίστρια πραγματοποιούσε εμφανίσεις μαζί με τον Αντύπα και το Νίκο Κουρκούλη στο Βοτανικό.
  • Λίγο πριν το 2013 μας αποχαιρετήσει κυκλοφόρησε το κομμάτι με τίτλο “Τα παράπονα μου” σε μουσική του Τόνι Μαυρίδη και στίχους της Ευαγγελία Καραμπατζάκη και του Σπύρου Βροχίδη.
  • Το 2014 μπαίνει με την Αγγελική Ηλιάδη να μας παρουσιάζει μία ανατρεπτική συνεργασία με τον Oge σε ένα τραγούδι που ακούει στον τίτλο “Μόνο αυτό ζητώ”. Τη μουσική αλλά και τους στίχους υπογράφει ο ίδιος ο Oge και ο Diamond.

Το 2015 κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι “Θα Ζήσω Για Μένα” Σε Μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου. Ενώ το 2016 κυκλοφορεί το τελευταίο της τραγούδι με την Panik Platinum με τίτλο “Έλα Και Πάρε Με” Σε Μουσική Κωνσταντίνου Αβραμόπουλου και Στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου. Το Καλοκαίρι του 2017 κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι Όνειρα Σπασμένα από την Spicy. Και Ένα Χρόνο Αργότερα κυκλοφόρησε το Μαζί Σου Πετάω από την Heaven Music. Τον Φθινόπωρο του 2018 Κυκλοφορεί το τελευταίο της single προς το παρόν “Βουτιά Στο Κενό” Σε Μουσική Κωνσταντίνου Παντζη και Στίχους της Πατυ Από την Digital Ray Records.

Αγγελική Ηλιάδη σχετικές ειδήσεις: