Βίκτωρας Κλωναρίδης

Βίκτωρας Κλωναρίδης
Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι Ελληνοβέλγος ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

O Βίκτωρ Κλωναρίδης γεννήθηκε στο Σεραίν του Βελγίου στις 28/7/1992. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ποδοσφαιρική Ακαδημία της ΑΕΚ και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2010-11 με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ. Στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ πραγματοποίησε 23 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Το 2012 πήρε μεταγραφή στη γαλλική Λιλ, ενώ έπαιξε δανεικός και στη Μουσκρόν του Βελγίου. Από την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από την γαλλική Λανς. Στο δεύτερο μισό της περιόδου έπαιξε ως δανεικός στην Παναθηναϊκό. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έχει υπάρξει διεθνής με την ομάδα του Βελγίου Κ20.

  • Είναι και πάλι παίκτης της ΑΕΚ από τον Ιούνιο του 2017.
  • Αγωνίστηκε σε 12 αγώνες στο πρωτάθλημα 2017-18 και σημείωσε ένα γκολ στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου.
  • Τα τέρματά τους στους εκτός έδρας αγώνες με Σέλτικ και Βίντι για τα προκριματικά του Champions League υπήρξαν καθοριστικά για την πρόκριση της ομάδας στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
  • Σκόραρε δύο φορές και κόντρα στην Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ.

Το καλοκαίρι του 2020 ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του. Λίγες μέρες αφότου έμεινε ελεύθερος πήρε μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ. Εκεί συνάντησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Βίκτωρας Κλωναρίδης σχετικές ειδήσεις: