Κώστας Τσιμίκας

Κώστας Τσιμίκας
Ο Κωνσταντίνος "Κώστας" Τσιμίκας είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ.

Ο Τσιμίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου του 1996. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Λευκώνα Σερρών και αργότερα πήγε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 14 ετών. Κατόπιν, πήγε στις Σέρρες και στον Πανσερραϊκό, όπου γρήγορα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις ακαδημίες του Πανσερραίκού, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα της Football League, στις αντίστοιχες ηλικίες. Σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στην πρώτη ομάδα των Σερρών κανονικά, πραγματοποιώντας 20 συμμετοχές, βάζοντας και 5 γκολ, στη Γ’ Εθνική κατηγορία, τη σεζόν 2013-14.

Τον Ιανουάριο του 2014, εντάσσεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου εκεί έχει προπονητή τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Εκεί έλαβε πολλές εμπειρίες αγωνιζόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Ενώ, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014, συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας, από τον Μίτσελ, σε έναν αγώνα Κύπελλο, κόντρα στην Παναχαϊκή. Στις 28 Οκτωβρίου του 2015, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα Κύπελλο, με αντίπαλο τον Πλατανιά, επί της προπονητικής περιόδου του Μάρκο Σίλβα. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, σε έναν αγώνα κόντρα στην Καλλονή. Εκείνη τη σεζόν, ο Τσιμίκας πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Ελλάδος με τον πειραϊκό σύλλογο, όμως τις επόμενες δύο σεζόν δόθηκε δανεικός, και έως τότε είχε πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Οι δανεισμοί στο εξωτερικό

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, ο Τσιμίκας, δίνεται δανεικός στον δανικό σύλλογο Έσμπιεργκ , έως και το τέλος της σεζόν 2016-17. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2017, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με το σύλλογο, ενώ σκόραρε κι ένα γκολ, κόντρα στη SønderjyskE, σε έναν αγώνα που έληξε 3-0. Από τον δανεικός σύλλογο, έφυγε, έχοντας πραγματοποιήσει 13 συμμετοχές.

Στις 30 Ιουνίου του 2017, ο Τσιμίκας, πήγε δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ ΙΙ, έως και το τέλος της σεζόν. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017, έβαλε το πρώτο του γκολ, σε έναν αγώνα κόντρα στην Άπελντοορν, για το Κύπελλο Ολλανδίας, σε ένα ματς που έληξε 4-2, υπέρ της Βίλεμ. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2018, σκόραρε ξανά, στην ίδια διοργάνωση, αυτή τη φορά με απευθείας φάουλ, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να περάσει στους ημιτελικούς του θεσμού, αφού πρώτα πήγαν και στα πέναλτι.

Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός, έκανε γρήγορα και το ντεμπούτο του στην Ερεντιβίζιε, σε μία καλή σεζόν, γενικά, για την ομάδα, ενώ κατάφερε να καθιερωθεί. Στις 17 Μαρτίου του 2018, πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα κόντρα στην Τβέντε, σε ένα ματς που έληξε 2-2. Στις 31 Μαρτίου του ίδιου έτους πέτυχε και το δεύτερο του γκολ, κόντρα στην Ουτρέχτη, σε ένα ματς που έληξε 3-2, υπέρ της Βίλεμ.Μετά από αυτόν τον αγώνα, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερα 11αδα του πρωταθλήματος, της τρέχουσας αγωνιστικής. Στις 6 Μαΐου του 2018, πέτυχε και το τρίτο του γκολ, κόντρα στην Φίτεσε, σε ένα ματς που έληξε 2-2.

Μετά την επιτυχημένη του χρονιά στην Ολλανδία, ο Τσιμίκας γύρισε στον Ολυμπιακό, υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μάρτινς. Στις 9 Αυγούστου του 2018, ο Τσιμίκας, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο Europa League, σε έναν αγώνα κόντρα στη Λουκέρνη, με τελικό σκορ 4-0, υπέρ του Ολυμπιακού.

Μετά από συνεχόμενες τρομερές σεζόν ο Τσιμίκας βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών Ευρωπαϊκών ομάδων. Η Νάπολι φάνταζε η πιο ζεστή για μεγάλο χρονικό διάστημα ωστόσο η Λίβερπουλ χτύπησε στο τέλος. Οι πρωταθλητές Αγγλίας κατέθεσαν μεγάλη πρόταση στον Ολυμπιακό και ο νεαρός μπακ μετακόμισε σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Με την Εθνική ομάδα

  • Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2015, ο Τσιμίκας έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας U19, μπαίνοντας ως αλλαγή, σε ένα διεθνές φιλικό κόντρα στην αντίστοιχη της Φινλανδίας.
  • Έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2016, έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας U21, σε έναν αγώνα κόντρα στην αντίστοιχη της Αλβανίας. Με το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνική, πέτυχε και 2 γκολ, τα οποία ήρθαν σε προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
  • Μετά την καλή αρχή που έκανε με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-19, ο Μίχαελ Σκίμπε, ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος τον κάλεσε για πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας, σε αυτόν κόντρα στην Ουγγαρία. Έτσι, στις 12 Οκτωβρίου του 2018, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδας.
  • Στις 15 Οκτωβρίου του 2018, αγωνίστηκε ξανά, αυτή τη φορά κόντρα στη Φινλανδία.

Κώστας Τσιμίκας σχετικές ειδήσεις: