Λέστερ

Λέστερ
Η Λέστερ Σίτι, επίσης γνωστή με το ψευδώνυμο «Foxes», είναι αγγλική επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα το, ευρισκόμενο στο Λέστερ, King Power Stadium.

Αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας προβιβαστεί ως πρωταθλήτρια της Φούτμπολ Λιγκ Τσάμπιονσιπ την περίοδο 2013–14, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από δεκαετή απουσία. Αποτελεί την τρέχουσα πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της την περίοδο 2015–16.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1884 ως «Λέστερ Φος» (Leicester Fosse), ενώ αγωνιζόταν σε έκταση κοντά στην Fosse Road. Μετακόμισε στην Φίλμπερτ Στριτ το 1891, προσχώρησε στη Φούτμπολ Λιγκ το 1894 και υιοθέτησε την ονομασία «Λέστερ Σίτι» το 1919. Μετακόμισε στο γειτονικό Ουόλκερς Στέιντιουμ το 2002, το οποίο μετονομάστηκε σε King Power Stadium έπειτα από αλλαγή στην ιδιοκτησία του συλλόγου το 2011.

  • Η κορυφαία κατάταξη στην ιστορία του συλλόγου ήταν η πρώτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ για την περίοδο 2015-16.
  • Προηγουμένως, κορυφαία κατάταξή της ήταν η δεύτερη φάση στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την Ντιβίζιον Ουάν για την περίοδο 1928–29.
  • Ο σύλλογος έχει κατακτήσει συνολικά επτά τίτλους πρωταθλητή δεύτερης κατηγορίας (έξι τίτλους στην Σέκοντ Ντιβίζιον και έναν στην Τσάμπιονσιπ), καθώς και έναν τίτλο στην Λιγκ Ουάν.
  • Ο τίτλος πρωταθλητή του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ για την περίοδο 2015-16 ήταν ο πρώτος εθνικού επιπέδου τίτλος στην ιστορία του συλλόγου.

Λέστερ σχετικές ειδήσεις: