Αθλητισμός

ΑΕΚ – Λέστερ: 1-2

ΑΕΚ – Λέστερ: 1-2
ΑΕΚ - Λέστερ: Προσπάθησε η Ένωση, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την αγγλική ομάδα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Λέστερ στο δεύτερο ματς της στους ομίλους του Europa League. Η αγγλική ομάδα νίκησε 2-1 και έχει πλέον 6 βαθμούς. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε γκολ των Τζέιμι Βάρντι με πέναλτι στο 18′ και του Χάμζα Τσάουντρι στο 39′. Η Ένωση μείωσε στο 48′ με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μπράγκα κέρδισε 2-1 εκτός τη Ζόρια και έφτασε και αυτή τους 6 βαθμούς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου (15′) η Λέστερ χτύπησε καμπανάκι στην ΑΕΚ, όταν το δυνατό σουτ του Μάντισον έξω από τη περιοχή έφυγε λίγο έξω από την εστία του Τσιντώτα. Δύο λεπτά αργότερα (17′) ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε λάθος εκτίμηση, ανέτρεψε στη περιοχή τον Βάρντι και οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Βάρντι εκτέλεσε με δύναμη στη γωνία του Τσιντώτα και άνοιξε το σκορ 0-1.

Στο 23′ η Λέστερ έχασε νέα καλή ευκαιρία όταν ο Ιντέρ βγήκε τετ α τετ στη γωνία του Τσιντώτα αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε την Ένωση στο ματς.

Στο δίλεπτο 27’-28’ η ΑΕΚ φλέρταρε με την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις με τον Λιβάγια. Ο Μπακάκης έκανε γέμισμα ο Κροάτης έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και με κεφαλιά απείλησε αλλά ο Σμάιχελ με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό (28′) πάλι ο Λιβάγια βγήκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο.

Στο 39ο λεπτό η Λέστερ σφράγιζε τη νίκη ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2 με τον Τσάουντρι που από κόρνερ του Βάρντι βρέθηκε αφύλακτος στη περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία της Λέστερ (46′) όταν στη σέντρα ξυράφι του Τόμας ο Βάρντι δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το δίλεπτο όμως 48′-50′ ανήκε στην ΑΕΚ που μείωσε αλλά έφτασε κοντά και στην ισοφάριση! Στο 48′ ο Μάνταλος με ωραίο γέμισμα στη πλάτης άμυνας της Λέστερ βρήκε τον Τάνκοβιτς που με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Σμάιχελ για το 1-2. Στο επόμενο λεπτό πάλι ο Μάνταλος χόρεψε τους αμυντικούς έξω από τη περιοχή πέρασε εκπληκτική πάσα στον Τάνκοβιτς που βρέθηκε τετ α τετ αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ και η ευκαιρία χάθηκε.

Η Λέστερ απείλησε εκ νέου στο 56΄με σουτ του Τσάουντρι που μπλόκαρε με διπλή επέμβαση ο Τσιντώτας, ενώ το πλασέ του Ουντέρ στο 64′ κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών. Στα υπόλοιπα λεπτά η Λέστερ έλεγξε τον ρυθμό, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ και έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86′ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86′ Μαχαίρας), Σάκχοφ (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάγια (46′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46′ Τόμας), Τζάστιν, Τζενγκίζ Ουντέρ (66′ Πράετ), Τίλεμανς, Τσάουντρι (66′ Μεντί), Όλμπραϊτον, Μάντισον (74′ Μπαρνς), Βάρντι (70′ Ιχεανάτσο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments