Αθλητισμός

Μάνταλος ΑΕΚ: Ηγετική η παρουσία του κόντρα στη Λέστερ

Μάνταλος ΑΕΚ: Ηγετική η παρουσία του κόντρα στη Λέστερ
Μάνταλος ΑΕΚ: Η «Ένωση» πάλεψε να γυρίσει το ματς και παρότι δεν τα κατάφερε, ο διεθνής ποδοσφαιριστής ξεχώρισε.

Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε στο ματς της Πέμπτης (29 Οκτωβρίου) κόντρα στη Λέστερ αλλά φαίνεται πως βγήκαν πολλά χαμόγελα στο Μαρούσι από την απόδοση του Πέτρου Μάνταλου.

Αρχικά, η «Ένωση» πάλεψε να γυρίσει το ματς μα δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα για να προκριθεί στους «32» του Europa League. Οι Βάρντι (18′ πεν.), Τσάουντχαρι (39′) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στις «Αλεπούδες», μείωσε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάνκοβιτς (49′), όμως το 1-2 έμεινε έως το τέλος, στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Πάντως, πολύ ενδιαφέρον ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο με την έμπνευση του Καρέρα να χρησιμοποιήσει ως εξτρέμ τον Λόπες, να αποδίδει καρπούς. Αυτό όμως δεν αποτυπώθηκε στον πίνακα του σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 2-0, μα η ΑΕΚ άξιζε κάτι καλύτερο. Στο πρώτο 15λεπτο πίεσε πολύ, ενώ αργότερα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει αμφότερες με τον Λιβάγια.

Ηγετική ήταν η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου στο ματς

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς, χάρη στις αλλαγές του Καρέρα. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς παρέλαβε το σκιπ του Πέτρου Μάνταλου και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Σμάιχελ μειώνοντας σε 2-1 μόλις στο 49′. Δευτερόλεπτα αργότερα πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές «άγγιξαν» την ισοφάριση, όμως η εκτέλεση του Σουηδού ήταν κακή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Τάνκοβιτς μαζί με τον Ολιβέιρα έδωσαν πνοή στην Ένωση, που πίστεψε στο θαύμα. Ηγετική ήταν παράλληλα η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του ματς. Οι Άγγλοι από την πλευρά τους είχαν το δικό τους ηγέτη στο πρόσωπο του Μάντισον, ο οποίος έκανε πολύ σπουδαίο παιχνίδι, συνεπικουρούμενος από τον Τσάουντχάρι και τον Τζάστιν. Στο 64′ το καταπληκτικό σουτ του Τζένγκις Ουντέρ βρήκε στο δοκάρι κι η Λέστερ έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τον αγώνα.

Ο Πέτρος Μάνταλος λοιπόν, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του σε διεθνή αγώνα και όλοι έτριβαν τα χέρια τους, σύμφωνα με πληροφορίες από την καθημερινή αθλητική εφημερίδα SportDay. Ο Καρέρα επειδή θεωρεί ότι μπορεί η άνοδος του αρχηγού να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ο Ίβιτς διότι εκτιμά ότι με άλλες δύο – τρεις τέτοιες εμφανίσεις θα καταφέρει να μοσχοπουλήσει τον παίκτη. Και ο Μελισσανίδης επειδή θεωρεί ότι δικαιώνεται για την αδυναμία που του έχει. Όμως, «ο Μάνταλος χρειάζεται παίκτες στα… φτερά για να κάνει το παιχνίδι του» και προέβλεψε ακόμα καλύτερη απόδοση με Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία στο σχήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments