Ματίας Γιόχανσον

Ματίας Γιόχανσον
Ο Ματίας Γιόχανσον είναι Σουηδός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός αμυντικός.

Ο Γιόχανσον ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Καλμάρ ΦΦ. Το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρώτη ομάδα της Κάλμαρ, με την φανέλα της οποίας σημείωσε 41 συμμετοχές και ένα γκολ, μέχρι το 2012. Στις 27 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου, μετεγγράφηκε στην ΑΖ Άλκμααρ, για το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου € και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Αμέσως καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα της ομάδας, ενώ το 2015, ανανέωσε το συμβόλαιό του για 2 χρόνια. Την περίοδο 2016-17, απώλεσε την θέση του στην ενδεκάδα, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Άλκμααρ και αποχώρησε μετά από 5 χρόνια στον ολλανδικό σύλλογο.

  • Την 1 Αυγούστου 2017, ο Ματίας Γιόχανσον ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.
  • Παρόλο που στα τρία πρώτα του παιχνίδια, δεν είχε καλή απόδοση, λόγω της αγωνιστικής απραξίας του την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να καταλάβει τη θέση του βασικού δεξιού οπισθοφύλακα, έπειτα από την φημολογούμενη αποχώρηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί.
  • Στο τέλος της περιόδου 2017-18, κατέγραψε 21 συμμετοχές και 1 γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το καλοκαίρι του 2020 ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Το όνομα του έπαιξε για αρκετές Ελληνικές ομάδες, αλλά ο ίδιο κατέληξε τελικά στην Τουρκία. Συγκεκριμένα υπέγραψε στην Γκεντσλερμπιρλιγκί

Ματίας Γιόχανσον σχετικές ειδήσεις: