Μίλαν Τόμιτς

Μίλαν Τόμιτς
Ο Μίλαν Τόμιτς είναι πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και πρώην προπονητής στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Μίλαν Τόμιτς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Ραντνίσκι, στην οποία αγωνίστηκε για μόλις ένα χρόνο. Το 1991, ο Μίλαν Τόμιτς ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού ΣΦΠ. Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε για δεκατρία ολόκληρα χρόνια κατακτώντας πολλούς τίτλους εντός αλλά και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα Ελλάδος, τρία Κύπελλα Ελλάδος και μία Ευρωλίγκα.

Η αποτυχία του Ολυμπιακού να νικήσει τον Άρη Θεσσαλονίκης στον τελικό του Κυπέλλου του 2004, οδήγησε τον τότε πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη να απολύσει τον Ντράγκαν Σακότα και να προτείνει στον Μίλαν Τόμιτς να αναλάβει το πόστο του προπονητή. Ο Τόμιτς απάντησε θετικά στην πρόταση αυτή, ωστόσο κάποιους μήνες μετά, οι διαφορές ανάμεσα σε αυτόν και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, οδήγησαν στην αποχώρησή του από τον Σύλλογο του Πειραιά.

Το 2005 μεταπήδησε στην Ιταλική Αουρόρα Τζέσι, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα παίρνοντας μεταγραφή στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Τόμιτς αποχώρησε από τον Κολοσσό της Ρόδου έχοντας πραγματοποιήσει μόλις δύο συμμετοχές. Μετά το πέρας της σεζόν 2005-06, ο Μίλαν Τόμιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να βάλει τέλος στην πολυετή καριέρα του.

Σαν προπονητής

  • Ο Μίλαν Τόμιτς ανέλαβε για πρώτη φορά το πόστο του προπονητή του το 2004 μετά από πρόταση του τότε προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη.
  • Στον πάγκο των ερυθρόλευκων έκατσε για λίγους μόνο μήνες.
  • Από το 2008 μέχρι και και το Ιουλίο του 2018, ο Μίλαν Τόμιτς βρίσκονταν στο πόστο του βοηθού προπονητή του Ολυμπιακού.
  • Από της 13 Ιουλίου του 2018 αποτελεί τον βασικό προπονητή του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου.

Μίλαν Τόμιτς σχετικές ειδήσεις: