Μισέλ Ομπάμα

Μισέλ Ομπάμα
Η Μισέλ ΛαΒόν Ρόμπινσον Ομπάμα είναι Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι παντρεμένη με τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και επίσης είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα πρώτη κυρία. Μεγαλωμένη στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, κάνοντας τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Σίντλεϋ Όστιν, όπου και γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα. Ακολούθως εργάστηκε στο προσωπικό του Δημάρχου του Σικάγου, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, αλλά και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

  • Κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, η Μισέλ βοήθησε τον σύζυγό της στην προεκλογική του εκστρατεία.
  • Η Μισέλ και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν δύο κόρες.
  • Η Μισέλ έχει γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες, ενώ είναι συνήγορος για θέματα φτώχειας, διατροφολογίας, σωματικής εξάσκησης και υγιεινής διατροφή.

Η Μισέλ Λαβόν Ρόμπινσον Ομπάμα γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1964 στο Σικάγο του Ιλινόις από τον Φρέιζερ Ρόμπινσον τον τρίτο (Fraser Robinson III, 1935–1991) και την Μάριαν Σίλντς Ρόμπινσον (Marian Shields Robinson, γενν. 30 Ιουλίου 1937). Ο πατέρας της εργαζόταν στην τοπική εταιρία ύδρευσης και ήταν εκλεγμένος πρόεδρος της τοπικής ένωσης του Δημοκρατικού κόμματος.

Η μητέρα της εργαζόταν ως γραμματέας στην εταιρία Σπίγκελ που εξειδικεύονταν στην προώθηση ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ μέσω της διανομής διαφημιστικού καταλόγου. Μετά την γέννηση της Μισέλ και του αδερφού της Κρέγκ, η Μάριαν αποφάσισε να αφήσει το επάγγελμα της και να μείνει στο σπίτι για να αναθρέψει τα παιδιά.

Μισέλ Ομπάμα σχετικές ειδήσεις: