Πέδρο Μαρτίνς

Πέδρο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Ρουί ντα Μότα Βιέιρα Μαρτίνς είναι πρώην επαγγελματίας και διεθνής Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής το πέρασε στην Πριμέρα Ντιβισιόν, πραγματοποιώντας περίπου 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Επίσης, έχει και συμμετοχές, κοντά στις 130, στη Σεγούντα Λίγα. Μερικές από τις ομάδες που αγωνίστηκε είναι η ΣΝ Φεϊρένσε, η Βιτόρια Γκιμαράες, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μποαβίστα. Ως ποδοσφαιριστής η μεγαλύτερή του επιτυχία πρέπει να θεωρείται η κατάκτηση του Πορτογαλικού Σούπερ Καπ, με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 1995. Επίσης, έχει αγωνιστεί και μία φορά με την Εθνική Πορτογαλίας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2006, και πρώτος του σύλλογος ήταν ΚΦ Ουνιάο ντε Λάμας. Άλλες ομάδες που έχει προπονήσει είναι η ΚΣ Μαρίτιμο,[4] η Ρίο Άβε ΦΚ και η Βιτόρια Γκιμαράες.Μεγαλύτερες του επιτυχίες ως προπονητής είναι η παρουσία του στον τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας με τη Ρίο Άβε το 2014 και στον τελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας, το 2017, χωρίς όμως να κατακτήσει κανένα.

  • Η πορεία του στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με ρεκόρ, αφού έγινε ο μοναδικός προπονητής που παρέμεινε αήττητος στα πέντε πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας.
  • Στις 7 Μάιου 2020 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2022.
  • Με την ομάδα του Πειραιά έχει σημειώσει μεγάλες Ευρωπαϊκές πορείες ανεβάζοντας κατακόρυφα της μετοχές του.

Πέδρο Μαρτίνς σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 106