Ρίτα Γουίλσον

Ρίτα Γουίλσον
Η Ρίτα Γουίλσον είναι Ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και παραγωγός.

Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοβα στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Η μητέρα της Δωροθέα Τζίγκου ήταν Ελληνίδα που, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Άνω Δερόπολης (Δρόπολη) στη σημερινή Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Ο πατέρας της, Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ (21 Μαρτίου του 1920 – 6 Μαρτίου, 2009), ήταν Πομάκος που γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης, του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στη Θράκη, στην Ελλάδα.

Ο πατέρας της είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Φερχάτ που ζει στη Βουλγαρία και ο πατέρας του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 4 Μαΐου του 1949. Ασπάστηκε τον ορθόδοξο χριστιανισμό για τον γάμο του και άλλαξε το όνομά του από τον Χασάν Ιμπραήμοφ σε Άλαν Ουίλσον το 1960, επιλέγοντας το όνομά του από ένα τοπικό δρόμο. Η Ρίτα έχει έντονη την ορθόδοξη πίστη και ο πατέρας της εκτός από Βουλγαρικά μπορούσε να μιλήσει “Ρωσικά, Τουρκικά, Πολωνικά, Ελληνικά, λίγα Ιταλικά και λίγα Γαλλικά” σύμφωνα με την Ρίτα που είναι σύζυγος του Τομ Χανκς, ο οποίος παραδέχτηκε πως η απεικόνιση του χαρακτήρα του Βίκτορ Ναβόρσκι στην ταινία The Terminal έχει πολλά στοιχεία του πατέρα της.

  • Εμφανίστηκε σε ταινίες Άγρυπνος στο Σιάτλ (1993),
  • Τώρα και στη Συνέχεια, (1995),
  • Κουδούνισμα όλος ο Τρόπος (1996),
  • Η Ιστορία Μας (1999) και το Runaway Bride (1999).
  • Η Γουίλσον έχει επίσης παίξει στο Broadway και στην τηλεόραση, και ήταν παραγωγός σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του My Big Fat Greek Wedding (2002).

Ρίτα Γουίλσον σχετικές ειδήσεις: