Θανάσης Αντετοκούνμπο

Θανάσης Αντετοκούνμπο
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής με καταγωγή από την Νιγηρία. Έχει ύψος 2,01μ. και αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ. Αδέρφια του είναι οι Γιάννης, Κώστας, Άλεξ και Φρανσίς Αντεντοκούμπο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου. Τότε η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2. Το 2013 επιλέχτηκε από τους Delaware 87ers, η οποία είναι θυγατρική ομάδα των Φιλαδέλφεια 76ers στην NBA Development League. Στη διάρκεια της σεζόν 2013-14 είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,3 τάπες σε 50 αγώνες και διακρίθηκε με την επιλογή του στην 3η καλύτερη αμυντική πεντάδα της NBA Development League.

Το 2014 επιλέχθηκε στην 51η του NBA Draft από τους Νιου Γιορκ Νικς. Ακολούθως μετακόμισε στους Westchester Knicks, θυγατρική ομάδα των Νιου Γιορκ Νικς, και συνέχισε να αγωνίζεται και τις επόμενες δύο σαιζόν στην NBA Development League. Το 2015 διακρίθηκε με την επιλογή του στην 2η καλύτερη αμυντική πεντάδα της NBA Development League.

Στις 29 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νιου Γιορκ Νικς και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ την ίδια μέρα αγωνιζόμενος εναντίον των Φοίνιξ Σανς. Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 έληξε το δεκαήμερο αυτό συμβόλαιο και επέστρεψε στους Westchester Knicks και την NBA Development League.

Τον Αύγουστο 2016 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Ανδόρας, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης. Τον Ιανουάριο αναδείχτηκε ο πιο θεματικός παίκτης της ACB.

Στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε η διετής συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Τον Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο Ελληνικό All Star Game, βγαίνοντας MVP. Τον Ιούνιο κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος, κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-2 στη σειρά των τελικών. Ο ίδιος αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα του.

Μάλιστα αναδείχτηκε o πιο Θεαματικός Παίκτης του πρωταθλήματος. Τον Φεβρουάριου του 2019 βγήκε για δεύτερη φορά MVP του ελληνικού All Star Game. Επίσης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ με 79-73. Τον Ιούνιο του 2019 κατέκτησε το δεύτερο του πρωτάθλημα με τα πράσινα, νικώντας στην σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0 στη σειρά των τελικών. Το καλοκαίρι του 2019 ακολούθησε τα βήματα του αδερφού του και πήρε μεταγραφή στους Μπακς.

Εθνική Ομάδα

Κλήθηκε για πρώτη φορά στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας Ανδρών το 2016 με την οποία αγωνίστηκε στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Επίσης συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2017, έχοντας μέσο όρο

  • 6.1 πόντους
  • 1.9 ριμπάουντ
  • 1.1 κλεψίματα
  • 0.7 ασίστ

Θανάσης Αντετοκούνμπο σχετικές ειδήσεις: