Τριαντάφυλλος

Τριαντάφυλλος
Ο Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου είναι Έλληνας τραγουδιστής, γνωστός και ως Τριαντάφυλλος.

Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1977 στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του πορεία στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 8 χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου, το οποίο αποτέλεσε βασική αφορμή για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Στα 18 του χρόνια πραγματοποιεί και την πρώτη του εμφάνιση σε μουσική σκηνή της Ρόδου, ενώ στα 19 του παίρνει την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του στην Αθήνα. Τον επόμενο κιόλας  χρόνο μπαίνει στην δισκογραφία.

Λίγο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να τον εντοπίσει ο συνθέτης και στιχουργός Θοδωρής Μακρίδης ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του νεαρού τραγουδιστή και τον ενθάρρυνε να πάει στην Αθήνα. Στη Ρόδο εμφανίζεται από τα 18 του σε μουσική σκηνή της πόλης όπου και ξεχώρισε εκεί υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τη μεγάλη δισκογραφική εταιρεία SONY BMG. Αμέσως μετά και σε ηλικία δεκαεννιά χρονών κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο του 1996 «Βλέπω Κάτι Όνειρα» ο οποίος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 48.000 αντίτυπα και έγινε χρυσός.

Ο Τριαντάφυλλος μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του πέντε CD ενιαίο και δέκα ολοκληρωμένα άλμπουμ εκ των οποίων τα τέσσερα έγιναν πλατινένια και τα έξι χρυσά. Εκτός από την προσωπική του δισκογραφία, ο Τριαντάφυλλος έχει συνθέσει τα περισσότερα από τα τραγούδια των δύο πρώτων άλμπουμ της Νατάσας Θεοδωρίδου που ξεχώρισαν και έγιναν πλατινένια. Ακόμα, ο Τριαντάφυλλος έχει τραγουδήσει με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Λάμπης Λιβιεράτος, Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Διονύσης Σχοινάς και ο Αντώνης Βαρδής.

Το 1998 ο Τριαντάφυλλος κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Γράμματα και αφιερώσεις», που αμέσως ξεχώρισε κι έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλατινένιο. Το 1999 κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ, «Η αγάπη δεν περνάει», που έγινε κι αυτό χρυσό. Ο Τριαντάφυλλος – εκτός από τη προσωπική του δισκογραφία – έχει στο ενεργητικό του ακόμη μια σημαντική συνεργασία, έχοντας «υπογράψει» αρκετά τραγούδια των δυο πρώτων άλμπουμ της Νατάσας θεοδωρίδου, που έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα 60.000 αντίτυπα. Ακολούθησαν κάποιοι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι.

  • Το 2000, όμως, ξεκίνησε η πτώση. Από τον δίσκο «Μην αργείς» έγινε επιτυχία μόνο το Κράτα τα όλα.
  • Τον 2001 επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε τη δισκογραφική δουλειά «Αφήστε μήνυμα» και κάπως έτσι χάθηκε από τις μεγάλες πίστες. Συνέχισε, όμως, να τραγουδάει σε μικρά μαγαζιά μέχρι σήμερα.
  • Όταν επέστρεψε στην επικαιρότητα κατήγγειλε ότι παλιοί του συνεργάτες του γύρισαν την πλάτη, ονομάζοντας τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Αντώνη Ρέμο.
  • Ακόμη αποκάλυψε ότι η δισκογραφική εταιρεία του τότε τον συμβούλευε να υιοθετήσει το σνομπ στυλ που είχε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, κάτι που δεν τον έβρισκε σύμφωνο.

Τριαντάφυλλος σχετικές ειδήσεις: