Ζιβκο Ζίβκοβιτς

Ζιβκο Ζίβκοβιτς
Ο Ζιβκο Ζίβκοβιτς είναι Σέρβος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Ζιβκο Ζίβκοβιτς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1989 στο Ούζιτσε της Σερβίας και στη συνέχεια εντάχθηκε στις ακαδημίες της Παρτιζάν. To 2007 πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο δρόμος προς την καθιέρωση, όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Παραχωρήθηκε δανεικός στην Τελεόπτικ. Επέστρεψε για να ξαναφύγει, αυτή τη φορά για την Μέταλατς Γκόρνι Μιλάνοβτας, με την οποία τη σεζόν 2008-09 πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη κέρδισε την παραμονή, όντας βασικό στέλεχος.

Η επιστροφή στο Βελιγράδι τον βρήκε τρίτο στην ιεραρχία. Μετά από μία σεζόν χωρίς δράση, αποφασίστηκε να πάει εκ νέου δανεικός πίσω στην Μέταλατς. Το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 τον βρήκε στην Τελεόπτικ, αλλά ο τραυματισμός του Στοΐνοβιτς, οδήγησε την Παρτιζάν στη λύση του δανεισμού του Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος κίπερ επέστρεψε και πάλεψε σκληρά για μία θέση στην 11άδα. Παρά τις δυσκολίες δεν το έβαλε κάτω και την άνοιξη του 2015 ήρθε η δικαίωση. Ο Ζίβκο πήρε φανέλα βασικού, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και κράτησε τη θέση του για περίπου ένα χρόνο, πριν πέσει θύμα της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας.Το φινάλε της σεζόν 2015-16 ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με την Παρτιζάν και αποφάσισε να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Η πρόταση της Ξάνθης έμοιαζε ιδανική γι αυτόν και έτσι αποδείχθηκε.

Ο Ζίβκοβιτς πέρασε μία γεμάτη τριετία στους Ακρίτες, έπαιξε σε 89 αγώνες και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους πορτιέρε της χώρας, με εξαιρετικές εμφανίσεις. Τον Απρίλιο του 2019 ανακοίνωσε μέσω των Social Media ότι δεν θα συνεχίσει στην Ξάνθη. Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία και τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή.

Η πορεία του στην Εθνική Σερβίας

  • Εκπροσώπησε τη Σερβία και Μαυροβούνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 του 2006, μαζί με τους συμπαίκτες του, Στέβαν Γιόβετιτς και Νίκολα Γκούλαν.
  • Στη συνέχεια, εκπροσώπησε τη Σερβία U19 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 του 2007. Εν τω μεταξύ, έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Σερβίας U21 σε μία νίκη με 6-2 επί της Κύπρου U21 στις 15 Μαΐου 2007.
  • Ήταν επίσης μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 του 2009. Προηγουμένως, εκπροσώπησε την Σερβία U20 σε ένα διεθνές φιλικό τουρνουά στο Κατάρ.

Στις 30 Μαΐου 2015, μετά τις συνεχείς εμφανίσεις του σε συλλογικό επίπεδο, έλαβε την πρώτη κλήση του για την Εθνική Σερβίας.Ήταν αχρησιμοποίητος αναπληρωματικός σε ένα φιλικό αγώνα εναντίον του Αζερμπαϊτζάν στις 7 Ιουνίου, καθώς και σε έναν αγώνα για την προκριματική φάση του Euro 2016 εναντίον της Δανίας στις 13 Ιουνίου.

Ζιβκο Ζίβκοβιτς σχετικές ειδήσεις: