Πολιτική

Ξεσαλώνει ο Τούρκος πρέσβης: “Η Ελλάδα μας προκαλεί γιατί διεκδικεί τα νησιά του Αιγαίου”

Ξεσαλώνει ο Τούρκος πρέσβης: “Η Ελλάδα μας προκαλεί γιατί διεκδικεί τα νησιά του Αιγαίου”
Ο Τούρκος πρέσβης στην Ε.Ε. έφτασε στο σημείο να θεωρεί "γκρι" όλο το Αιγαίο και να δηλώνει πως η Ελλάδα διεκδικεί τα νησιά (τα δικά της)!

Σε μία άκρως προκλητική συνέντευξη προχώρησε ο Τούρκος πρέσβης, Φαρούκ Καϊμακτσί μιλώντας στο euractiv.gr, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το πόσο η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία

Και πως την προκαλεί σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Με το να διεκδικεί τα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο κ. Καϊμακτσί η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία διεκδικώντας την ιδιοκτησία νησιών στο Αιγαίο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη βραχονησίδα των Ιμίων για τα οποία αναρωτήθηκε γιατί κάποιοι να αφήνουν λουλούδια σε βραχονησίδες. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν την Τουρκία ως επιθετική χώρα, «αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια μικρή νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιος είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν».

Και δεν τελείωσε εκεί το παραλήρημα του Τούρκου πρέσβη ο οποίος και προφανώς λησμονεί βασικές διπλωματικές αρχές. Με περίσσιο θράσος δήλωσε πως μέχρι να συμφωνηθεί η οριοθέτηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη (εννοεί την Ελλάδα και την Τουρκία» κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε επικράτεια ή χωρικά ύδατα σε αμφισβητούμενες περιοχές. 

Δείχνοντας πως αγνοεί βασικές διεθνείς συμφωνίες και Συνθήκες, ο Τούρκος πρέσβης είπε χαρακτηριστικά για τις βραχονησίδες στο Αιγαίο: 

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτά τα νησάκια, των οποίων το καθεστώς δεν ορίζεται από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα; Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις και δεν τα θέλουμε αυτά, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Και γιατί συμβαίνουν τώρα; Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προκλήσεις θα σταματήσουν και νομίζω ότι αυτά τα νησάκια και τα βράχια θα γίνουν ένας χώρος συνεργασίας και όχι μια πηγή σύγκρουσης.

Δεν έβαλε όμως μόνο την Ελλάδα στο στόχαστρο ο κ. Φαρούκ Καϊμακτσί, αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε για παρεμβάσεις στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως είπε, υπήρξε παραβίαση των συνόρων και η Ε.Ε. συνεχίζει λάθος να πολιτικοποιεί το θέμα, αντί, όπως είπε, να αφήσει το δικαστήριο να κάνει τη δουλειά του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξαφνική βόμβα από Ερντογάν – Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου

Κουβέλης: "Μπορεί από ατύχημα να γίνει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία"

Τουρκικός Τύπος: Ρεζιλίκι η απόφαση για την απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού

Καμμένος: "Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με μένα" (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments