Η μαγεία της κινεζικής μουσικής έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 17:26

Μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του διάσημου κινεζικού συγκροτήματος China Anhui Art Troupe τον προηγούμενο Ιανουάριο, το Μέγαρο συνεχίζει τη συνεργασία του με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και υποδέχεται, αυτή τη σεζόν, για μία και μοναδική συναυλία την περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra), την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Zhang Zheng. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. 

Στο πρόγραμμά του στο Μέγαρο το φημισμένο σύνολο από την Κίνα θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα σύντομων συμφωνικών συνθέσεων που έχουν γράψει διακεκριμένοι κινέζοι δημιουργοί. Οι συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από την πανάρχαια κινεζική παράδοση («Θέμα του Σινικού Τείχους», «Η γιορτή των πυρσών», κ.ά.) και την εξωτική φύση της Άπω Ανατολής («Άνθος γιασεμιού», «Πράσινη ιτιά», «Νύχτα πανέμορφη», κ.ά.). Tα σολιστικά μέρη για παραδοσιακά κινεζικά όργανα ερμηνεύουν η Lin Gan (erhu), η Luo Huifang (pipa) και η Yu Xiaoqing (κινεζικό φλάουτο μπαμπού). Συμμετέχει επίσης η πολυβραβευμένη κινέζα μετζοσοπράνο Aoyun Gerile, που κάνει διεθνή καριέρα και είναι μία από τις δημοφιλέστερες και πιο αγαπητές καλλιτέχνιδες στη χώρα της. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουστεί ακόμη η τετραμερής συμφωνική σουίτα Εντυπώσεις πάνω στην εθνική μειονότητα των Χάνι του συνθέτη Shao En.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (CNODDT) είναι από τα πιο παλαιά ορχηστρικά σύνολα της χώρας. Με τους περίπου εκατό μουσικούς της, διαφόρων ηλικιών, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα νευρώδες, ποιοτικό και πολυποίκιλο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προώθηση της συμφωνικής μουσικής στο κινεζικό κοινό αλλά και στη μετάβαση της κινεζικής συμφωνικής δημιουργίας σε μια νέα εποχή.

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (Ζώνη Γ΄), 15 € (Ζώνη Β΄), 22 € (Ζώνη Α΄), 30 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8 € (65+, πολύτεκνοι)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρα 9:00 μ.μ.)
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr