Αθλητισμός

Βόμβα μεγατόνων! Φοροφυγάς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο; (pics)

Βόμβα μεγατόνων! Φοροφυγάς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο; (pics)
Μετά τον Λιονέλ Μέσι και τον Νεϊμάρ, θα έχει μπλεξίματα με την εφορία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Confidencial» αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούσε να διαπράξει φοροαποφυγή… 

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται έγγραφα των Football Leaks, ο Ρονάλντο διατηρούσε εταιρεία στην Ιρλανδία, μια χώρα η οποία έχει χαμηλό ποσοστό φορολόγησης για όσους έχουν έδρα εκεί. Η εταιρεία με την επωνυμία Multisports & Image Management Limited – ΜΙΜ συστάθηκε το 2004 στο Δουβλίνο από κάποιον δικηγόρο, Άντι Κουίν, δικηγόρο, ο οποίος δεν έχει απευθείας σχέση με τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, τα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι από το 2012 η ΜΙΜ έχει λάβει εξουσιοδότηση «για να διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα εικόνας, ονόματος, λόγου (προφορικού ή γραπτού), υπογραφής, βιογραφίας, φωτογραφιών και βίντεο τα οποία σχετίζονται με τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο Ντος Σάντος Αβέιρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι οι ισπανικές οικονομικές αρχές δεν ερευνούν τον Ρονάλντο ούτε τον έχουν καλέσει να καταθέσει για τους φόρους που πληρώνει (ή δεν πληρώνει) στην Ιρλανδία. Aπό την πλευρά του ποδοσφαιριστή διαρρέεται ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία ή παρανομία και ότι δηλώνονται κανονικά κάθε χρόνο όλα τα έσοδα στην Ισπανία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο τρόπος που επέλεξε ο Πορτογάλος δεν συνιστά απόδειξη φοροδιαφυγής, ενώ μένει να εξακριβωθεί αν ο Κριστιάνο έχει δηλώσει ότι σχετίζεται με την συγκεκριμένη εταιρεία στην Ιρλανδία. Αν δεν είναι γνωστό στις ισπανικές αρχές ότι ο ποδοσφαιριστής μεταφέρει έσοδά του στην ΜΙΜ, τότε υπάρχει θέμα…

Σκάνδαλο, λοιπόν, δεν φαίνεται να υπάρχει. Προς το παρόν, τουλάχιστον…

Πηγή:sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments