Αθλητισμός

O καλός, ο «κακός» και ο… γκαντέμης!

O καλός, ο «κακός» και ο… γκαντέμης!
O καλός, ο «κακός» και ο… γκαντέμης!

Ο ΠΑΟ έχασε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ με 2-1 και ανατροπή, ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία (γιατί φάση δεν έκανε) στα Τρίκαλα και η ΑΕΚ είδε το 0-2 στην Καρδίτσα να γίνεται 2-2. Σε αντίθεση με τους τρεις αντιπάλους του, ο Ολυμπιακός στα Χανιά, με ομάδα Β΄ κατηγορίας και αυτός όπως και οι υπόλοιποι «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες το ματσάκι με ένα εύκολο και ωραίο 4-0 παίζοντας και πάλι στο Κύπελλο με τα… δεύτερα. «Δεύτερα» που λέει ο λόγος βέβαια καθώς η 11αδα που κατέβασε ο Μπέντο στα Χανιά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 11αδα πρωταθλήματος και 11αδα που θα έπαιζε άνετα σε οποιαδήποτε από τις άλλες τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Δεν περιμέναμε βεβαίως τα ματς του Κυπέλλου για να διαπιστώσουμε την μεγάλη διαφορά που έχει και φέτος ο Ολυμπιακός από ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το έχουμε ήδη δει έως τώρα και στο πρωτάθλημα, κάνει μπαμ άλλωστε και από τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν και τους τρεις αντιπάλους των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο ΠΑΟ έχει μια νίκη στα τελευταία 10 ματς, έχει χάσει από… όλους, άλλαξε προπονητή και ψάχνει να βρει πως θα μπορέσει να συνεχίσει. Η ΑΕΚ μετράει μια νίκη με τον Μοραίς, διώχνει παίκτες, έχει γκρίνια και δείχνει εγκλωβισμένη στα προβλήματα της.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη είδε τον προπονητή του να κάνει απίστευτες καταγγελίες που χθες στα Τρίκαλα ανασκεύασε για να μην μπλέξει (και η ομάδα του) και έχει τον αρχηγό του στην Κ20 και στην έξοδο με την βαθμολογία να τον έχει στη μέση και κάτω του πίνακα.

Την ίδια ώρα το «πρόβλημα» στον Ολυμπιακό είναι ποιους παίκτες δεν βάζει ο Μπέντο, το πώς δηλαδή διαχειρίζεται το πλούσιο υλικό που έχει στα χέρια του. Ένα υλικό που το «βάθος» του φάνηκε ξανά και στα Χανιά, όχι γιατί κέρδισε εύκολα την Κρητική ομάδα αλλά γιατί έπαιζαν στην ενδεκάδα παίκτες όπως οι Ρομαό, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Μάριν, Πάρντο και Καρντόσο που δεν είναι στην «πρώτη γραμμή» των Πειραιωτών έως τώρα.

Και είναι ξεκάθαρο ότι το πώς θα κυλήσει η χρονιά, αν δηλαδή θα αποκτήσει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Ολυμπιακό. Αν οι «ερυθρόλευκοι» φανούν και πάλι… γενναιόδωροι όπως με την Κέρκυρα και αν βεβαίως κάποιος ή κάποιοι από τους αντιπάλους του φανούν ικανοί να εκμεταλλευτούν τα δώρα.

Αν ο Ολυμπιακός παραμείνει στοιχειωδώς σοβαρός στα ματς που οφείλει να κερδίσει, και επειδή μοιάζει απίθανο με τα τωρινά δεδομένα να κάνουν σερί οι αντίπαλοι του, τότε πολύ δύσκολα θα αλλάξει το σκηνικό. Όπως και να έχει όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Στα Χανιά τώρα ο Μπέντο έβαλε να παίξουν όλοι όσοι δεν παίζουν τόσο καιρό (με εξαίρεση τον Τσόρι που έμεινε για το θέμα του στην Αθήνα και τον Σιόβα που δεν υπολογίζεται) με τον Πάρντο να είναι αυτός που και πάλι έδειξε «ζεστός» και έτοιμος να επιστρέψει για τα καλά στην «πρώτη γραμμή». Και στο ματς με τον Πλατανιά ο Κολομβιανός ήταν πολύ καλός και από τότε είναι σε αποστολές της ομάδας για το πρωτάθλημα, έχοντας πάρει συμμετοχές. Τώρα θαρρώ πως θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Στην άλλη πλευρά ο Μάριν μετά από ένα μήνα είδε και πάλι ενδεκάδα χωρίς όμως να καταφέρει να ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, στην επανάληψη όμως δεν φάνηκε. Και είναι αλήθεια πως αν ο Γερμανός σε ματς όπως αυτό με τα Χανιά δεν μπορεί να κάνει την διαφορά τότε θα πρέπει να το παλέψει περισσότερο για τα πιο σοβαρά ματς.

Τέλος το βραβείο του μεγάλου γκαντέμη, πάει στον Καρντόσο. Το είχα γράψει πρόσφατα. «Σκίζεται» ο Παραγουανός, κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δείξει πως μπορεί να προσφέρει. Και στο ματς που επιτέλους κατάφερε να κάνει το γκολ, ένα εξαιρετικό γκολ, βρέθηκε ο βοηθός να «δει» οφσάιντ και να του κλέψει την χαρά για να αποτινάξει την γκίνια από πάνω του. Ο Καρντόσο την «έδιωξε» με τις χαρακτηριστικές κινήσεις που έκανε αλλά τελικά αυτή παρέμεινε… Στο επόμενο ματς θα έχει και πάλι την ευκαιρία του. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε πως και το ψυχολογικό κομμάτι επηρεάζει τον Καρντόσο που όμως δεν δείχνει πως θα τα παρατήσει. Το αντίθετο. Και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης.

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments