Αθλητισμός

Δυστυχώς άσχημα τα νέα για τον Ολυμπιακό…σοβαρό πρόβλημα…

Δυστυχώς άσχημα τα νέα για τον Ολυμπιακό…σοβαρό πρόβλημα…
Παίρνει κι’ αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Το έβδομο στη σειρά με Μαρινάκη πρόεδρο. Ο εφοπλιστής ισοφαρίζει το ρεκόρ του Κόκκαλη, που επί προεδρίας του η ομάδα σήκωνε την κούπα επτά χρόνια συνεχώς, από το 1997.

Τι να τα κάνεις τα ρεκόρ των προέδρων όταν η ομάδα είναι στο πρόβλημα. Δώδεκα φορές πρωταθλητής πρόεδρος σε 14 χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ας υποθέσουμε ότι με Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός θα πάρει 12 πρωταθλήματα σε 12 χρόνια. Και δεν θα σταματήσει, 13 στα 13, 14 στα 14 και πάει λέγοντας.

Τι να τα κάνεις τα πρωταθλήματα, επιμένω, όταν η ομάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από το πρόβλημα. Το πολύ σοβαρό πρόβλημα. Που δεν έχει αντίπαλο. Που κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός τερματίζει στη βαθμολογία με διαφορά από τους «ανταγωνιστές» του. Που «κατακτάει» το πρωτάθλημα χωρίς να αισθάνεται απειλή από άλλη ομάδα.

Το Καραϊσκάκη δεν γεμίζει. Το γήπεδο του πρωταθλητή αδειάζει. Γιατί; Επόμενο είναι όταν ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάλα. Δεν ικανοποιεί τον δικό του κόσμο. Άσε εκείνους που εκπροσωπούν τη συντριπτική μειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκείνους που δείχνουν ικανοποιημένοι με την πρωτιά. Και λένε αυτά τα εμετικά «Σας πηδάμε», «Σας έχουμε για πλάκα», «Μία ζωή θα μας προσκυνάτε», «Είσαστε πελάτες μας».

Η οπαδική σύφιλη που φυτρώνει σ’ όλες τι ομάδες. Ο σωστός οπαδός δεν περιμένει μέσω της ομάδας του να ικανοποιήσει τα σεξουαλικά και ψυχασθενικά του απωθημένα.

Δεν φθάνει το πρωτάθλημα στον «καλομαθημένο» γάβρο που έχει μπουκτίσει την υπεροχή απέναντι στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Με μία άλλη κουβέντα, ο Ολυμπιακός απέναντι στον κόσμο του δεν καθαρίζει με το πρωτάθλημα. Μ’ ένα ακόμα πρωτάθλημα. Πολύ περισσότερο όταν παρουσιάζουν μεγαλύτερα αγωνιστικά προβλήματα από τον Ολυμπιακό οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός παίρνει σταθερά το πρωτάθλημα, αλλά πληρώνει το γεγονός ότι «πρωταγωνιστεί» σ’ ένα άρρωστο πρωτάθλημα. Σ’ ένα πρωτάθλημα που του επιτρέπει την πρωτιά, αλλά τον ρουφάει αγωνιστικά. Τον παρασύρει σε αγωνιστική μετριότητα έως ανυποληψία.

Είναι δυνατόν ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως αυτό το και δυσφημισμένο από τις ίδιες τις ΠΑΕ ελληνικό, να «βοηθάει» τον πρωταθλητή εκτός συνόρων, στην Ευρώπη.

Το φάρμακο στο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα να μην το διεκδικεί μία ομάδα.

πηγή: apodytiriakias.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments