Αθλητισμός

Δεν χρειάζεται… ξενοδόχο ο ΠΑΟΚ, αλλά προπονητή!

Δεν χρειάζεται… ξενοδόχο ο ΠΑΟΚ, αλλά προπονητή!
Δεν χρειάζεται… ξενοδόχο ο ΠΑΟΚ, αλλά προπονητή!

Το αυτογκόλ που πέτυχε ο Βλάνταν Ιβιτς την περασμένη Δευτέρα εις βάρος του οργανισμού ΠΑΟΚ και του εαυτού του είναι από εκείνα τα οποία, δυστυχώς, σπάνια (ποτέ, δηλαδή) έχουν «γυρισμό». Και είναι, πραγματικά, κρίμα αφού πρόκειται για νέο άνθρωπο, με φιλοδοξίες προπονητικής καριέρας και καλό ποδοσφαιρικό παρελθόν.

Κάθε μέρα που περνάει από την «καταραμένη 28η Νοέμβρη» ο ΠΑΟΚ αντί να συνέρχεται, βυθίζεται διαρκώς στο πηγάδι της αυτοκαταστροφικής εσωστρέφειας. Και σε τούτο έχει απόλυτα το μερίδιο ευθύνης ο 39χρονος προπονητής του.

Δημιουργός μιας ομάδας η οποία αναμφισβήτητα παρήγαγε –μέχρι το ματς της Λεωφόρου- τις περισσότερες ποδοσφαιρικές φάσεις στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Τις έχανε, αλλά τις έφτιαχνε ρε αδερφέ. Δεν έπληττες ποτέ παρακολουθώντας παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Έβλεπες μπάλα!

Φοβερή ανάπτυξη από τα πλάγια. Οποτε πήγαινε η μπάλα στον Γκάρι ή τον Τζάλμα η πιθανότητα να φτάσει ο ΠΑΟΚ σε «τελική» ήταν πολύ αυξημένη. Όπως, όμως, και η πιθανότητα να χάσει το γκολ! Πράγματα χιλιοειπωμένα, μην το κουράζουμε.

Κι όμως. Ο ΠΑΟΚ «πέτυχε» να πατήσει το κουμπί της απόλυτης αυτοκαταστροφής μετά από νίκη-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. Την πρώτη του επί Ιταλικού εδάφους. Εις βάρος ενός τεράστιου κλαμπ (Φιορεντίνα). Με ανατροπή (2-3) στην… ανατροπή (από 0-2, 2-2). Όταν την ίδια βραδιά ο Παναθηναϊκός «ρεζιλευόταν» αγωνιστικά από τα πιτσιρίκια του Αγιαξ .

Κι όμως (ξανά!): «Αυτοκαταστράφηκε» ο ΠΑΟΚ όχι επειδή 4 ημέρες μετά τη Φλωρεντία έχασε από τον Ατρόμητο στην Τούμπα, σε μία –επίσης- ιστορική ανατροπή, αλλά επειδή ο προπονητής του τον «τελείωσε» μη μπορώντας να αντέξει την τραμπάλα της πίεσης που φέρνει μια απρόσμενη ήττα.

Ο Οργανισμός ΠΑΟΚ, προεξάρχοντος του Ιβάν (και του Γιώργου) Σαββίδη στήριξε τον Βλάνταν Ιβιτς μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του Σέρβου κόουτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο, την άθλια συμπεριφορά του εις βάρος του Τζαβέλλα και τα αστεία επιχειρήματα που του χρέωσε τρεις μέρες μετά (έπειτα από την… ενημέρωση του Κελπέκη για το «έγκλημα» του διεθνούς στόπερ ότι σε χαλαρό καφέ του… αποκάλυψε τις σκέψεις του πως δεν βλέπει νίκη του ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία – Πω, πω, «έγκλημα» του Τζαβέλλα!)

Ο Δικέφαλος πήγε –μετά από όλα αυτά- τσακισμένος στη Λεωφόρο να συναντήσει τον «διαλυμένο» (από τον Στραματσόνι) Παναθηναϊκό. Μόνο που είχε «φροντίσει» ο Ιβιτς να κάνει την ομάδα του… στάχτη και μπούρμπερη. Τον «παρέλαβε» ο Ουζουνίδης ως σοβαρός αντίπαλος προπονητής κάνοντας τα αυτονόητα, ντουμπλάροντας δηλαδή τα άκρα, του έκοψε τη δημιουργία βγάζοντας από την πρίζα Ροντρίγκεζ και Τζάλμα, τον οδήγησε στον ανύπαρκτο φετινό του άξονα και με ένα τυχερό γκολ (και ευθύνη του γκολκίπερ που ο Ιβιτς έχει φέρει στον ΠΑΟΚ) τον άφησε στο -14 από την κορυφή.

«Ντρεπόμαστε όλοι γι αυτό» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής για τη θέση που βρίσκεται η ομάδα. Θα έπρεπε να αισθάνεται πρωτίστως άσχημα γι αυτά που έπραξε ο ίδιος ο Βλάνταν στην ομάδα του, από το ματς της Φλωρεντίας και μετά.

Και το αποκορύφωμα; Ο ΠΑΟΚ «μαντρώθηκε» στο ξενοδοχείο μέχρι το μεγάλο παιχνίδι με την Λίμπερετς την Πέμπτη. Ακολούθησε, δηλαδή, το παράδειγμα του Παναθηναϊκού μετά τη Νέα Σμύρνη, επί Στραματσόνι, πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Το αποτέλεσμα του… εγκλεισμού για τους πράσινους ήταν να «ρεζιλευτούν» (και) στο κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται ούτε ξενοδοχείο ούτε ξενοδόχο. Προπονητή χρειάζεται στη θέση εκείνου ο οποίος (δυστυχώς, επαναλαμβάνω) «αυτοκαταστράφηκε» και το κυριότερο έκανε τα αποδυτήρια της ομάδας του… ναρκοπέδιο. Και τούτο δεν πρόκειται να αλλάξει ως καταγεγραμμένη με επιχειρήματα άποψή μου είτε ο ΠΑΟΚ προκριθεί (ΜΑΚΑΡΙ) την Πέμπτη είτε αποκλειστεί…

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments