Αθλητισμός

Ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την κορυφή της Volleyleague

Ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την κορυφή της Volleyleague
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (21:00 Novasports 3) στο μεγάλο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστική της Volleyleague με φόντο την κορυφή της βαθμολογίας.

​Το παιχνίδι αφορά ιδιαίτερη σημασία, αφού μετά το 2010 είναι η πρώτη φορά που οι δύο μεγάλοι του ελληνικού αθλητισμού θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους όντας στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας της Volleyleague. 

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή με 18 βαθμούς, χωρίς μάλιστα βαθμολογική απώλεια. Η ομάδα του Σλόμπονταν Μπόσκαν θα θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι φέτος δεν αστειεύεται, αφού όπως θυμίζουμε είχε επικρατήσει με 3-1 σετ και επί του ΠΑΟΚ. 

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη βρίσκεται μαζί με τον Ηρακλή (που έχει παιχνίδι περισσότερο) στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που πριν λίγες μέρες πήρε πολύ σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία θέλει τη νίκη για να δείξει ότι φέτος είναι ικανή να χτυπήσει τους μεγάλους του αντιπάλους. Ακόμη αν η ομάδα των «πρασίνων» επικρατήσει θα βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. 

Φυσικά πρόσωπο της αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Ο διαγώνιος από την Κολομβία, που μόλις πριν λίγες μέρες έγινε πατέρας αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, μέχρι το 2010, κατακτώντας μάλιστα τίτλους, ενώ αποτέλεσε από τα αγαπημένα πρόσωπα της «πράσινης» εξέδρας. 

Κλειδί στην εξέλιξη του αγώνα θα αποτελέσει, κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην υποδοχή ο Σέρβος ακραίος του Ολυμπιακού Κονσταντίν Τσούπκοβιτς. Ο έμπειρος παίκτης ήταν «μαύρη τρύπα» στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κε τον Μπόσκαν να βάζει τον Φράγκο στη θέση και να αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα του αγώνα. Ειδικά ο Παναθηναϊκός με τον Τσίροβιτς, που είχε εξαιρετική απόδοση με τον ΠΑΟΚ μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Φυσικά είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, ένα μεγάλο παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει να μας υποστηρίξει. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-1 και εμείς πρέπει να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το ματς».

Ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού Θάνος Μαρούλης που στο παρελθόν φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα δήλωσε: «Είμαστε ικανοί για όλα, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη στο Ρέντη. Προερχόμαστε από ένα σερί νικών με μόνη κακή παρένθεση στο Βραχάτι και δείχνουμε μία σοβαρότητα. Τώρα παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δεν μπορείς να περιμένεις κάτι συγκεκριμένο. Όπως το έχω ζήσει εγώ θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε αυτό το ντέρμπι με δύο καλές ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και αυτή τη στιγμή βλέπουμε μετά από καιρό τις δύο ομάδες να είναι πρώτες στην βαθμολογία. Αυτό νομίζω στο γήπεδο θα φανεί ως κάτι πολύ καλό, να δούμε ένα παιχνίδι από τα παλιά».

Η παράδοση είναι με το μέρος του Ολυμπιακού αφού από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 55 αγώνες και οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται στις νίκες με 35-20. Η ομάδα του Λιμανιού μάλιστα διατηρούσε σερί 14 συνεχόμενων νικών επί του Παναθηναϊκού, μέχρι να ηττηθεί τον Μάρτιο του 2015 μετά από το 2010 και τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments