Πολιτισμός

«Αριστοτελικά Πολιτικά Εντυπώματα» στο Πάντειο

«Αριστοτελικά Πολιτικά Εντυπώματα» στο Πάντειο
Ημερίδα προς τιμήν του μεγάλου φιλόσοφου, Αριστοτέλη, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Πάντειου Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση έχει οργανώσει ο Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης» για τις 10 Μαρτίου 2017.

Σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca και υπό την Αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αριστοτελικά Πολιτικά Εντυπώματα», ως φόρος τιμής στον μεγάλο φιλόσοφο και πατέρα των πολιτικών επιστημών Αριστοτέλη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι: Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Γιάννης Σμαραγδής, Σκηνοθέτης και Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου«Αριστοτέλης».

Ομιλίες: Γεώργιος Κοντογιώργης, Πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου.Θέμα: «Ο Αριστοτέλης και η εποχή μας». Γρηγόρης Τσάλτας, Πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Θέμα: «Αριστοτέλης, ο ‘Πατέρας του δικαίου του περιβάλλοντος’. Παναγιώτης Πανταζάκος, Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ. Θέμα: «Αριστοτέλης και Πλάτωνας. Δύο ουτοπίες για την Αθήνα». Θανάσης Μπαντές, Φιλόλογος – Συγγραφέας. Θέμα: «Ο Αριστοτέλης τα πολιτεύματα και ο ελεύθερος άνθρωπος».

Την ημερίδα θα συντονίσει η δημοσιογράφος – Ιστορικός, Εύη Φραγκάκη. 

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αιγίδα

2400 χρόνια από την γέννηση του Αριστοτέλη

2016-2017 Έτος Αριστοτέλη από την UNESCO

Αίθουσα Τελετών Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλη»

10 Μαρτίου 2017, 

Ώρα : 18.00

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments