Αθλητισμός

Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ 73-70

Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ 73-70
Ένα τρομερό τρίποντο του Ρόμπερτ Άρνολντ «λύγισε» τον ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο και χάρισε στους Κρητικούς τη νίκη με 73-70. Δικαιολογημένα παράπονα του «Δικεφάλου» για καλάθι που δεν έπρεπε να μετρήσει στο 68-70.

Μετά τον Άρη και την ΑΕΚ, οι Κρητικοί κατάφεραν να… ρίξουν στο καναβάτσο και τον ΠΑΟΚ στο «Μελίνα Μερκούρη» ανεβαίνοντας στο 10-11 και απέχοντας πλέον μία ανάσα από το να «κλειδώσουν» μία θέση στην πρώτη 8άδα. Στο 11-10 υποχώρησε ο ΠΑΟΚ που έχει σωστά παράπονα από την απόφαση των διαιτητών να μετρήσουν καλάθι του Τάλτον, με το οποίο διαμορφώθηκε το 70-70.

Τα πρώτα λεπτά έδειχαν… ΠΑΟΚ (2-8 στο 3′), αλλά γρήγορα το σκηνικό άλλαξε. Το Ρέθυμνο «έτρεξε» σερι 10-0 (12-8) και κάπως έτσι έφερε το ματς στα μέτρα του. Οι Τάλτον και Άρνολντ ήταν «καυτοί» και επέτρεψαν στους Κρητικούς να χτίσουν και διαφορά μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (25-15).

Οι παίκτες του Βετούλα συνέχισαν να διευρύνουν τη διαφορά (36-23), αλλά έφτασε η στιγμή που ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και ανέτρεψε την κατάσταση. Οι Πέινερς και Χρυσικόπουλος έδωσαν πνοή επιθετικά στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου και χωρίς να χρειαστεί πολύ χρόνο, ο «Δικέφαλος» μείωσε στους δύο (39-37) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Δύο τρίποντα του Φιτζπάτρικ κράτησαν το Ρέθυμνο μπροστά (45-39), αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει επαφή με το σκορ. Ο Σόμπεϊ «έγραψε» το 48-49 βάζοντας μπροστά τον Δικέφαλο και οι δύο ομάδες άρχισαν να… ανταλλάσσουν «χτυπήματα». Με τρομερό τρίποντο του Γιαννόπουλου, διαμορφώθηκε το 58-57 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε περίπου τέσσερα λεπτά για να βρει σκορ στην τελευταία περίοδο (62-59). Το Ρέθυμνο έδειξε να έχει το μομέντουμ, αλλά δύο τρίποντα των Μαργαρίτη-Σόμπεϊ έφερε την κατάσταση σε οριακό σημείο (66-65, στο 37′). Ο Κλάντον ισοφάρισε σε 68-68, ενώ ακολούθησαν δύο λάθη του Άρνολντ. Ο Σόμπεϊ είχε 2/2 βολές για το 68-70, ενώ στη συνέχεια έκοψε καθαρά τον Τάλτον με τους διαιτητές πάντως να μετρούν το καλάθι για το 70-70. Ο ΜακΦάντεν αστόχησε στην επίθεση του ΠΑΟΚ και ακολούθησε το τρομερό τρίποντο του Άρνολντ που χάρισε τη νίκη (73-70).

πηγή:  sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments