Πολιτική

Αισιοδοξία Τζανακόπουλου ενόψει 20ης Μαρτίου

Αισιοδοξία Τζανακόπουλου ενόψει 20ης Μαρτίου
Αιχμή Τζανακόπουλου: “Θα πρόκειται για ένα μείγμα πολιτικών που θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό προσδοκούσαν κάποιοι από την αντιπολίτευση".

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τόσο στον συσχετισμό μέτρων-αντιμέτρων, όσο και στον σταδιακό χαρακτήρα μέτρων, ώστε να φτάσουμε με τους καλύτερους οιωνούς στο προσεχές Eurogroup και κατόπιν στην επί της ουσίας συζήτηση για το ελληνικό χρέος, διατύπωσε μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 989, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Αυτή τη στιγμή”, τόνισε, “η κεντρική επιδίωξη πρέπει να είναι μια συνολική λύση που θα ανοίξει επιτέλους τον δρόμο για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια”.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται ψυχραιμία και ηπιότητα στους αντιπολιτευτικούς τόνους, ανάγκη που η ΝΔ δεν φαίνεται να συμμερίζεται, “διότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, είναι μια συνολική συμφωνία που επιτέλους θα λύνει τους διάφορους γόρδιους δεσμούς που συνοδεύουν το ελληνικό πρόγραμμα από την αρχή της κρίσης”.

“Όταν καταλήξουμε σε συμφωνία”, σημείωσε, “θα πρόκειται για ένα μείγμα πολιτικών που θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό προσδοκούσαν κάποιοι από την αντιπολίτευση ώστε να δημιουργήσουν πολιτική φθορά στην κυβέρνηση, αλλά και από αυτό που προεξοφλήθηκε από πάρα πολλά ΜΜΕ”. Επισήμανε ότι θα υπάρχουν τα μέτρα επιβάρυνσης, αλλά θα υπάρχουν και αντίστοιχα μέτρα ελάφρυνσης, είτε με τη μορφή φορολογικών ελαφρύνσεων είτε με τη μορφή αύξησης των κοινωνικών δαπανών, που θα δημιουργούν ένα δημοσιονομικό μείγμα κοινωνικά βιώσιμο και ισορροπημένο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments